Undervisningen i STU

Limfjordsskolen er et “efterskole-lignende” tilbud, hvor eleverne har mulighed for at bo, mens de er under uddannelse i stu. 

På Limfjordsskolen arbejder vi helhedsorienteret, dvs. at der er et tæt samarbejde mellem stu og bo-del omkring at få hverdagen til at fungere for den enkelte elev, at skabe et aktivt liv med sammenhæng mellem skole og fritid. Der arbejdes desuden tæt sammen omkring delmål og indsatser på tværs af stu og bo-del.

Stu på Limfjordsskolen udbyder som udgangspunkt  4 linjer; Kunstlinjen, musik og bevægelse, køkken og motion samt friluftsliv og håndværk. Udbuddet af linjer og linjernes indhold veksles fra år til år, alt efter elevsammensætning; elevernes kompetencer, interesser og behov. Undervisningen på linjerne tilrettes desuden den enkelte elev.

Eleverne fordeles på linjerne hvert år efter efterårsferien. Eleverne har mulighed for at give udtryk for, hvilken linje, de ønsker. Fra sommerferien og indtil efterårsferien er eleverne på intro-hold, hvor det afdækkes, hvilke ressourcer, kompetencer, behov og interesser hver enkelt elev har.

På alle linjer arbejdes der med den pågældende linjes særlige fokus, men på alle linjer arbejdes der desuden med hver enkelt elevs særlige delmål, dvs. både elevens personlige, sociale og faglige mål. 

Som elev på Limfjordsskolen kommer man også i praktik, hvis det giver mening for den enkelte elev. Det kan være interne praktikker på Limfjordsskolen. F.eks. som pedelmedhjælper eller i skolens store centralkøkken. Det kan også være eksterne praktikker alt efter elevens interesser og forudsætninger. Vi har bl.a. et godt samarbejde med flere lokale butikker og Globen, som er en del af den beskyttede beskæftigelse i Vesthimmerlands Kommune.