Musik, sang og rock'n'roll

Ugebrev uge 15 - Musiklinjen

Publiceret 14-04-2023

Tirsdag

Så kom vi tilbage på pinden igen, efter en god lang påskeferie. Det var derfor helt oplagt at tage hul på et nyt forløb.

De næste par uger vil vi arbejde med temaet “Musikhistorie” her på linjen.

Vi lagde ud med at høre lidt om rock’n’roll's oprindelse og betydning op igennem 50’erne, og vi kunne derfor heller ikke undgå at runde the King of rock’n’roll, Elvis Presley.

Efter et  Powerpointshow om hans liv og virke og en lille tip en 13’er skulle vi prøve kræfter med at synge en af Elvis’ kæmpehits, “Hound Dog”.

Efter frokost kastede vi os ud i at lære lidt af de ”Presleyske” hoftevrid, som især forargede forældregenerationen op igennem 50’erne.

Der blev også tid til en omgang Ultranyt, inden skoledagen sluttede med afslapning, på madrasserne.

 

Onsdag

Botræning og caféer.

 

Torsdag

Torsdag, som er vores fagdag, stod i litteraturens tegn. Efter morgensamling og sædvanlig morgenrutine drog vi hele flokken på biblioteket, hvor alle elever skulle prøve at finde et par bøger, som de synes kunne være spændende at læse og kigge i over de næste uger, hvor vi skal arbejde lidt mere koncentreret med læsning. Der blev kigget efter bøger om mange forskellige emner - alt lige fra traktorer til Rasmus Seebach, og vi oplevede hvordan bibliotekaren virkelig kan være en hjælp til at finde den helt rigtige bog.

Frokosten bød på fællesspisning i Pyramiden, hvor dansk og kunst havde pyntet flot op, og vi fik spist os godt mætte i lækker mad.

Over middag stod den på kor. Det blev en ny oplevelse for alle, da det var første gang, at Sara og Stig skulle stå i spidsen for skolekoret - og der var ligeledes mange nye ansigter i kor-regi. Den første gang bød både på genkendelige elementer fra Ylle og Kents tid, men også på nye øvelser, og vi tog hul på en ny sang, Skrig det til træerne, med De Eneste To. Det bliver helt sikkert fedt!

 

Fredag

Fredag stod traditionen tro på svømning i Rønbjerg for de fleste elever. Efter en god gang motion samledes vi i Pyramiden til udvidet morgensang. Nu hvor vi ikke længere har sangtime om torsdagen, har vi nemlig besluttet at synge lidt mere om fredagen - en dejlig måde at gå på weekend på!

Efter morgensamling gik vi i klasserne hvor vi som sædvanligt læste  ugebrev og så Ultranyt, før vi kunne sige god weekend.

De bedste hilsner fra musiklinjen.