Publiceret 04-10-2023
Kirstine på cykel

Mandag:

Før sommerferien havde Friluft og Håndværk bygget et højbed og i det havde de sat kartofler. De er nu klar til at blive gravet op og det gjorde vi i dag. Vi skulle leve suppe af kartoflerne og flere andre grøntsager. Vi kiggede først på hvilke grøntsager vi skullle bruge. Vi duftede til dem og snakkede om hvad de hedder, hvordan de smager og om hvad der sker når de kommer i suppegryden.

Vi fandt alt det vi skulle bruge og gik ud på shelterpladsen. Kartoflerne blev vasket og skrubbet, der blev skrællet gulerødder og pastinakker og renset porrer. Det hele blev skåret i tern og kommet i skåle og så gemte vi det til efter frokost. Der blev også hugget brænde, så vi var klar til at lave bål og koge suppe efter frokost.

Efter frokost gik igen ud på shelter pladsen og tændte op i bålet. Der blev hængt en gryde over bålet og grøntsagerne blev svitset inden, der kom vand og bollion på. Der var også Hokaido græskar i suppen og kernerne fra det havde vi renset. De blev stegt i olie og drysset med salt, det blev en lækker lille snack, der smagte lidt af popcorn. Da grønsagene var møre kom vi friskost i suppen og smagte den til - og så var det spisetid. Vi satte et bord ind i shelteren og spiset suppen der.

Tirsdag:

Det regnede helt vildt i dag, så derfor gik vi i gymnatiksalen i stedet for at gå morgenrunden. Vi varmede op med stopdans, derefter lavede vi forskellige aktiviteter med bolde, vi dansede til Kaj og Andrea og legede hale-tag-fat. Det var rigtig sjovt og vi fik sved på panden. Efter formiddagspausen fandt vi nogle spil frem. Nogle spillede billedlotteri, nogle Uno og nogle Vildkatten. Det blev til mange runder og det var rigtig hyggeligt. Den sidste halve time stod på afslapning, så vi fandt underlag, puder og tæpper frem, rullede gardinerne ned og lagde os og lyttede til noget stille musik. Det var dejligt og tiltrængt. Alle lå helt stille og måske hørte man et enkelt snork - zzzzz

Efter frokost mødes vi i klassen og fik opfrisket reglerne for at cykle ude i trafikken. Vi så en film med Peter Pedal, som var ude at cykle og så var det tid til at vi selv skulle ud på cyklerne. Det var næsten holdt op med at regne, så vi tog refleksveste og cykelhjelm på og cyklede af sted i hold.

Onsdag: 

Der var ridefys, botræning og cafeer.

Torsdag:

 Alle lærerne var på netværksdag, så eleverne var i bogrupperne, hvor der blev lavet forskellige aktiviteter bl.a. zumba, film og bagedyst.

Fredag: 

Der var motion på skolen og svømning i Rønbjerg. Efter formiddagspausen var der morgensang og ugebrevstime. 

Rigtig god weekend.