Ugebrev- Uge 3- Hold 3

Publiceret 26-09-2023

Mandag:

I dag tog vi på udflugt ind til "De syngene træer" i Kildeparken. Efter at have arbejdet intensivt med vores eget musiktræ hjemme på skolen, var det spændende at skulle ind og se på de musikalske træer, som kendte kunstnere havde været med til at plante. Hvert træ havde en lille knap man kunne trykke på, som så afspillede et lille udpluk fra den kendte kunstners musik. Det var sjovt at være rundt og trykke på alle knapperne og der blev både danset og sunget med, på en lang række af sangene.

Efter en dejlig frokostpause i det grønne, fandt vi en skøn legeplads som eleverne kunne færdes på. Nogle fik en gyngetur, andre kørte rundt i karrusel og nogen tog et velfortjent hvil i solen.

Derefter var det blevet tid til at vi skulle pynte vores eget musiktræ. Det var svært at vælge det helt rigtige træ, da kildeparken bugner af store, flotte og prægtige træer. Men vi fandt det helt rigtige, hvor vi kunne hænge vores medbragte musikinstrumenter op i. Vi fik spillet og sunget og roteret rundt, så vi fik mulighed for at afprøve nogle forskellige instrumenter. Og så fik vi selskab af et hyggeligt lille publikum, i form af en håndfuld skoleelever, som legede omkring os.

Da vi  kom hjem på skolen igen, var alle trætte men glade, ovenpå en rigtig god og vellykket tur.

Tirsdag:

I dag har handlet om cykler og om at cykle. Vi startede med at snakke om hvordan man skal opføre sig i trafikken på cykel. Vi kiggede på færdselstavler og snakkede om hvor man skal placere sig og hvordan man giver tegn. Vi så en film med "Bruno og Niller" der viste hvordan man sikre sig at cyklen er i orden inden man kører ud. Så var vi ude at kigge på vores cykler og tjekke om de var i orden, der var et par stykker, der trængte til lidt luft og nogle reflekser. 

Efter frokost lød brandalarmen pludselig - det var en øvelse - vi var alle ret gode til at gå roligt ud på p-pladsen og stille os op gruppevis, så vi kunne blive talt, for at sikre at alle var kommet med ud.

Da vi havde holdt pause gik vi i klassen for at se hvilken rute vi skulle cykle, og så gik vi ud og fandt cylkerne frem igen. Vi cyklede på en bane på skolen og den korte morgenrunde. Vi kunne godt mærke at det var længe side vi havde cyklet sidst, så vi skulle huske det igen.

Onsdag:
Der var ridefys, botræning og cafeer.


Torsdag:

I dag kom vi vidt omrking.

Vi startede med at indsamle blade på vores morgenrunde, som senere skal bruges til et natur-puslespil.

Efter pausen sang vi en dejlig efterårssang, med fagter og instrumenter , Vi fik også leget en sjov leg ala tampen brænder, med rasleæg og en kastanje.

Derefter gik vi ind i vores "musiklokale" for at synge sangen "Nede i kassen". Sara havde gemt en masse ting nede i en lille kasse. Eleverne fik små ledetråde og skulle herefter gætte, vilke ting der var gemt dernede.

Inden frokost nåede vi også et lille fysik eksperiment inde i klassen, som gik ud på at få nogle majskerner til at danse.. Hvis opgaven lykkedes, vandt alle eleverne flødeboller. Eksperimentet var vellykket og i morgen skal vi hygge med flødeboller, inden vi går på weekend.

Er man blevet nysgerrig, kan man prøve at google dansende majskerner, eller se nærmere inde på kreativliv.dk

Om eftermiddagen var der kor og andre aktiviteter.


Fredag:
Der var motion på skolen og svømning i Rønbjerg. Efter formiddagspausen var der morgensang og ugebrevstime.
Rigtig god weekend.