Publiceret 19-09-2023
Tur i regnvejr

Mandag:

I dag skulle vi lave bål og Sara skulle lære hvordan man gør - hun har nemlig ikke været med de andre gange. Eleverne er ved at være ret gode til det, for de har prøvet at lave bål mange gange. Vi startede i klassen, hvor eleverne fortalte hvad der er vigtigt når man laver bål og hvad man skal huske. Vi lærte at bygge et pagodebål, det er en smart måde at stable brændet på, så der kommer meget luft til bålet og det hurtigt brænder godt. Alle øvede sig inde i klassen i at bygge pagodebålet og så gik vi ud på shelterpladsen. Nu gik nogle elever i gang med at bygge et pagodebål igen og øve sig i at tænde med tændstikker - det var lidt svært fordi det blæste lidt. Andre gik i gang med at tænde bål med vat og ild stål og huskede at det er vigtigt at være forberedt. Der var også nogle elever, der flækkede optændingsbrænde med en dolk. 

I løbet af formiddagen var alle elever inde og snakke med Jens om hvilke linjer, de kunne tænker sig at komme på efter ferien. Efter de to linjepræsentationsdage i sidste uge havde de fleste tænkt over hvad de ville og fik en god snak med Jens. 

Efter frokost gik vi i hallen, hvor vi fandt faldskærmen og de små bolde frem. Vi legede forskellige lege med faldskærmen og bolde, mens vi sang nogle sange, der passede til. Til sidst gik vi i klassen og havde afslapning til vi havde fri.

Tirsdag:

Det regnede en del fra morgenstunden, men det slår ikke Hold 3 ud - vi skulle selvfølig stadig ud at gå morgenrunden. Da vi gik afsted var der tørvejr og lidt blå himmel, men ca. halvvejs begynde det at regne og blæse og vi blev ret våde. Da vi kom tilbage til skolen gik vi på værelserne og fik tørt tøj på. Da vi mødes i klassen snakkede vi om at det ikke gør så meget at blive våd, når bare man ved at man kan blive tør igen. Heldigvis var der filmhygge på programmet om formiddagen, vi så Bølle Bob. Lige for en sikkerhedsskyld (så vi ikke frøs og blev syge), så fik vi varm kakao med skumfiduser mens vi så film ;-)

Vi viste ikke helt hvordan vejret ville blive efter frokost, derfor havde vi lavet en solskins-plan og en regnvejrs-plan. Soskins-planen var at gå tur og samle affald og regnvejrs-planen var en tumlebane i hallen. Solen skinnede lidt i frokostpausen, men der var også stadig en masse grå skyer, så det blev hallen. Alle elever hjalp med at slæbe redskaber frem og bygge en sjov bane, vi satte musik på og så var det ellers med at kommer i gang med at løbe, kravle og balancere. Det var rigtig sjovt og vi sluttede af med også at danse.

Onsdag: 

Gruppe 3 skulle på introtur og resten af eleverne havde botræning og cafeer.

Torsdag:

 I dag havde vi fokus på det at være en god ven, både når vi sammen med hinanden, men også når vi er online.

Vi sang en vennesang om, at selvom vi er forskellige, så skal vi stadig behandle hinanden ordentligt og være gode ved hinanden.

Derefter legede vi en leg, hvor vi skulle være bodyguards og superstjerner. Skiftevis var eleverne inde i en rundkreds to og to. Én var bodyguard og en anden var superstjerne. I mens skulle en af eleverne i rundkredsen, forsøge at ramme superstjernen med en blød pude, mens bodyguarden passede på sin superstjerne og skulle forhindre ham/hende i, at blive ramt. Det var nogle super seje bodyguards vi havde på holdet og vi kunne se, hvordan  eleverne var gode til at passe på hinanden.

Derefter så vi en film om at være gode ved hinanden, når vi enten var på vores telefon, tablet eller computer. Vi blev præsenteret for 5 grundlægende regler om "god stil online" og da vi efterfølgende skulle snakke om filmens vigtigste budskaber, var eleverne super gode til at huske, hvad der var vigtigt at have fokus på, når vi var online med hinanden.

Anne og Sara opførte også to små skuespil, som omhandlede en situation, hvor to venner ikke helt taklede en online situation korrekt. Eleverne kom med deres bud på, hvordan situationen, kunne være blevet taklet anderledes.

Om eftermiddagen var der kor og andre aktiviteter.

Fredag: 

Der var motion på skolen og svømning i Rønbjerg. Efter formiddagspausen var der morgensang og ugebrevstime. 

Rigtig god weekend.