Ugebrev uge 38 hold 1

Publiceret 22-09-2023Mandag: Efter en dejlig lang weekend, hvor de fleste elever havde oplevet mange ting, var vi atter klar til en ny uge. Overskriften for denne uge er “God stil online” Det er heldigvis et emne, som HOLD 1 ved rigtig meget om. Efter morgensang, morgenrunde og pause tog vi hul på snakken om især mobiltelefoner og god opførsel på nettet. Vi snakkede om, hvad vi bruger vores mobiler til, og hvilke tidspunkter, det var særligt svært. Vi fandt hurtigt ud af, at det vigtige var at have aftaler om, hvad og hvornår man gjorde noget. Det er altså ikke særlig hyggeligt at sidde på værelset med kammeraterne, hvis de bare kigger på mobilen hele tiden… Efter frokost lavede vi små skuespil til vores mobilregler, så man kunne se, hvad de betyder. Vi sluttede dagen af med afslapning.

 

Tirsdag: var en rigtig regnvejrsdag. Vi krydsede fingrene efter morgensang og gik afsted. Vi var nået halvvejs, da det igen begyndte at regne, så vi måtte løbe tilbage til klassen via en smutvej. Efter pause og tørt tøj tog vi atter fat på “God stil online” Vi snakkede om de sociale medier, hvilke vi havde, hvilke vi kendte, og hvad forskellene var. Vi snakkede også om, hvad man kunne gøre, hvis man prøvede at blive krænket på nettet, og hvad der egentlig var forbudt, også selv om man var under 18 år. Vi fandt juraen og lovene bag ved. Red barnet har lavet en hjemmeside, der hedder “slet-det”. Der var meget hjælp og rådgivning at hente.

Efter frokost stod der cykling på programmet, og vi spændte hjelmene og drog afsted, men inden vi var ude af parkeringspladsen begyndte at regne IGEN! Cyklerne kom atter på plads i skuret, mens vi gik i klassen. Her klippede vi kronblade til vores ressourceblomster, så de kan blev færdige inden elevkonferencerne i oktober. Dagen sluttede med afslapning

 

Onsdag: stod på botræning og film over middag. Gruppe 3 (Manu, Katja, Lasse og Simon) var nemlig på introtur til Brabrand i Aarhus. 

 

Torsdag: gik vi vores morgentur, inden vi endte i klassen. Efter formiddagspausen forberedte vi os til forældreaftenen. Der blev hentet stole og gennemgået slide show så eleverne kunne se, hvad vi ville vise af billeder. Vi fik også set et afsnit UltraNyt. Bagefter fik eleverne valget om de ville ud og spille bold, have afslapning i klassen eller spille spil. 

Over middag stod den på kor, krea eller motion

 

Fredag

Fredag var alle vist lidt trætte efter forældredag, svømning og motion. Men Lasse tog en for holdet, og svømmede hele 40 baner til svømning, da Mikkel har en ekstra fridag i dag.

Efter pausen, gik vi i klassen og så alle de billeder, der er taget i ugens løb. Programmet for næste uge blev også gennemgået, og så skulle vi da også lige høre hvad vi skulle lave i weekenden. inden det var tid for weekend for alle!