Ugebrev uge 37 - hold 1

Publiceret 22-09-2023

De 2 første dage i denne uge var sat af til at præsentere de 4 linjer, som starter efter efterårsferien, hvor introperioden slutter.

 

Mandag starter vi med at høre om Friluftslinjen. Det foregik til at starte med i friluft lokalet, hvor vi snakkede om hvad friluft kunne være. Efter gik vi  ud til vores shelter. Man kunne øve sig på at tænde et bål, kløve brænde, og så kunne man også snitte. Torben og Anne fortalte lidt om, hvordan det kommer til at foregå, hvis man vælger den linje. Katja og Manuella var begge til svømning i Slette Strand. Det gik super godt.

Efter frokost skulle hold 1 ind for at høre om køkken og motionslinjen. Her var det Lisbeth og Mette, der fortalte om, hvordan det foregår på den linje. Det handlede selvfølgelig meget om mad, og hvordan man arbejdede i køkkenet, men også om at lave indkøbssedler efter en opskrift. Der blev smagt lidt forskelligt efter de 5 grundsmage; sødt, surt, salt, bitter og umami, men også om at smage med næsen (lugte) og mærke stærkt på tungen. Vi sluttede af med at spille et madspil, der handlede om sundt og usundt.

 

Tirsdag gik vi ned i musiklokalet efter formiddagspausen. Her skulle eleverne prøve lidt forskellige aktiviteter, som er typisk for musiklinjen. Først skulle eleverne lære sangen ‘karamel i mit gebis’ og efterfølgende lave tegn til. Vi prøvede også 'stomp' som er, hvor man laver musik ud af ting, som normalt ikke bliver brugt som instrumenter. I dag skulle vi prøve at tromme på kæmpe murerspande. Vi sluttede timen af med at synge sangen om ‘Svend Åge’, mens der blev spillet på forskellige instrumenter. 

Over middag besøgte eleverne kunst. Her lavede eleverne et lille maleri. 

 

Onsdag

Stod på botræning i grupperne. Om eftermiddagen var der cafe

 

Torsdag

Torsdag startede vi op på at lave ressource blomster. man skulle en af gangen op i den rare stol. Så skulle ens klassekammerater sige alle de ting de godt kunne lide ved personen. alle drengene nåede at komme i den rare stol, og der kom rigtig mange gode ting på tavlen. Man skulle sidde med ryggen til tavlen. når vi var færdige med at skrive alle de gode ting op på tavlen, måtte man vende sig om. Der var stolte blikke når de så hvad deres kammerater syntes om dem :-)

efterfølgende fik vi snakket næste uge igennem, hvad vi skulle i weekenden og ønsket hinanden en god weekend inden vi gik til frokost i bogrupperne.