Ugebrev - Uge 36 - Hold 4

Publiceret 05-09-2023

Kære Forældre.

I denne uge har Hold 4 arbejdet videre med fremstilling af Ressourceblomster.

Mandag startede vi i klassen med Dagens Hjælper, som var Catharina. Inden ti-pausen nåede vi også at gå en morgentur i skoven og fik et gik til fjorden. 

Efter 10-pausen skulle hver elev, have udfyldt deres Ressourceblomst. I ressourceblomsten skulle man skrive alt "Hvad jeg er god til" og vi snakkede om mange forskellige ressourcer, man kan have. Kammeraterne hjalp med gode forslag, hvis det var svært selv at komme i gang! Alle i klassen fik lavet en kladde, som skal skrives rent på computer senere på ugen. 

Over middag stod den på GÅ og CYKEL træning. Alle nød det dejlige vejr og fik god motion:-)

Tirsdag var hele skolen til Fjordens Dag - hvor vi skulle have undervisning af Tine nede ved Limfjordsmuseeet. Hold 4 og Hold 1 skulle være sammen denne dag. 

Vi startede med at gå til fjorden, hvor vi skulle sejle med "Grevinde Danner" den fine turbåd, der sejler i kanalen. Ombord var vores skipper Morten og en turguide, som undervejs på sejlturen kunne fortælle om Frederik d.7.s kanal, hvordan og hvornår den blev bygget . . .og ikke mindst hvorfor!! Det var spændende at høre!

Efter sejlturen havde vi en lille pause på plænen, inden vi skulle med Tine ind og lave mad. Eleverne skulle først lære at samle en Trangia - og herefter blev opskrifter på muslingesuppe uddelt. Eleverne arbejdede sammen to og to, sammen med personale, og alle fik hakket og snittet grøntsager til suppen, som til sidst skulle koges med alkoholfri hvidvin, fløde, bouillion og selvfølgelig muslinger. Efter 6-7 min havde muslingerne åbnet sig og vi kunne bringe gryden med udenfor og finde et skønt sted at spise. Uhmm. . .det var en lækker suppe og de fleste elever var seje og turde smage på de "farlige" muslinger, som lever i Limfjorden. 

Heidi havde lavet lækre sandwich til os til frokost og efter pausen besøgte vi museet, hvor Tine fortalte om mange af de fisk og skalddyr der laver i Limfjorden. Vi fik også lov til at holde både krabber og søstjerne i hænderne!! Tilsidst gik vi til kanalen, hvor der blev fanget krabber til den store guldmedalje!! Det var en helt FANTASTISK dejlig Fjordens Dag!

Onsdag var alle elever til bo-træning i deres grupper. Og mange var til Motions-cafe`, KREA-cafe`og Spille Cafe´over middag.

Torsdag blev der lagt sidste hånd på Ressourceblomsterne. Eleverne fik travlt med at skrive på computer og fik printet og limet teksten på blomsterne! Fredag skal vi laminere dem alle. Nogle elever nåede også at lave lidt matematik. Og over middag var der kor og kreativ værksted.

Fredag var vi til svømning, bagefter lang morgensang og ugebrevstime i klassen.

Lærerne fortalte om planerne for næste uge, hvor alle elever skal prøve at være på alle "Linjer" i løbet af mandag og tirsdag, hvorefter skal mærke efter, hvad de kunne tænke sig efter efterårsferien.Det fortæller vi mere om til forældremødet d.21.9. - hvor vi håber, at se rigtig mange forældre på skolen:-)

Vi ønsker jer alle en rigtig god weekend - mange "sommerhilsener" fra Hold 4