Publiceret 06-09-2023

Mandag:

Selvom kalenderen nu siger september måned og det dermed officielt er efterår, er der ikke meget efterår over vejret.
Vi startede ugen ud med at gå vores morgenrunde, i det dejligste solskinsvejr.
Da vi kom kom tilbage og have holdt formiddagspause, opdelte Anne og Sara eleverne i to hold. Nogle gik i værkstedet for at kreere nye musikinstrumenter, til vores musiktræ, ud af genbrugsfund.
Andre gik ind i vores tilhørende musiklokale og legede en sjov kasse-sangleg, med hemmelige ting, som eleverne skulle gætte.


Efter frokost mødtes vi alle i klassen, for at synge om alle de skønne ting der findes om efteråret. Æbler, kastanjer, agern, svampe og brombær, inden at vi skulle ud og pynte vores musiktræ, med de nye instrumenter og spille og synge sammen.
Skoledagen sluttede med en dejlig, afslappet, guidet meditation på madrasserne og flere af os, faldt vist i søvn undervejs

Tirsdag:

Var der Fjordens Dag og hele skolen var afsted. Vi mødtes i Pyramiden og gik holdvis ned til Limfjordsmuseet. Vi skulle starte med at være inde på museet sammen med Tine, der arbejder der. Tine viste os nogle af de dyr der lever i Limfjorden, dem har hun nemlig i akvarier. Vi fik lov at røre ved krabber, fladfisk og søstjerner, men hummeren skulle vi ikke stikke fingrene ned til. Tine fortalte at den lige havde skiftet skal og derfor var den stadig lidt blød i det. Hun viste os den gamle skal, som den var kravlet ud af. Vi var også oppe på 1. sal, hvor der er en rigtig flot udsigt over fjorden og en spændende udstilling. 

Så var det blevet til til et stykke frugt og en mælkesnitte inden vi skulle ud at sejle med Grevinde Danner. Det var en dejlig sejltur, under to broer og helt ud til enden af kanalen. Karsten fortalte en masser spændende om hvordan kanalen blev gravet og hvorfor den var blevet gravet. Da vi kom ud til enden kunne vi se at vi ikke kunne sejle længere, for der var en dæmning med et hul i som var alt for lille til båden. Morten, som var kaptajn vendte båden rundt og sejlede tilbage igen. De elever, der havde lyst fik lov at prøve at styre båden - det var lidt svært, for man måtte ikke sejle ind i kanterne af kanalen. Magnus, Mathilde, Frederik, Tobias, Jonathan og Kirstine var oppe at prøve og de var faktisk ret gode til det.

Da vi kom tilbage var det frokosttid og det var heldigt, for vi var blevet sultne af sejlturen. Heidi havde smurt nogle lækre sandwich til os. Efter frokost skulle vi over og fange krabber i kanalen. Først var der ikke rigtig nogen, men pludselig kom der rigtig mange og nogle af dem var store. Vi fangede også en søstjerne og nogle fisk. Til sidst lavede vi krabbevædeløb og så var det tid til at gå hjem ad igen. Det var en dejlig dag i helt fantastisk vejr.

Onsdag: 

Der var ridefys, botræning og cafeer.

Torsdag:

Efter vores morgenrunde og gennemgang af dagens program, skulle vi igen synge vores efterårssang. Vi skulle finde på fagter til hvert vers og eleverne havde bare SÅ mange fine idéer.

Derefter gik vi ned i gymnastiksalen, for at synge og lave nogle spændende aktiviteter, med en stor faldskærm. Der blev både kastet og trillet med bolde, leget karrusel- og huleleg og til sidst fik eleverne lov til, at ligge under den store faldskærm og mærke de dejlige vindpust, fra faldskærmens blafrende bevægelser, mens de lyttede til afslappende musik.

Efter en dejlig frokostpause, var der kor og andre spændende aktiviteter, for alle skolens elever.

 

Fredag: 

Der var motion på skolen og svømning i Rønbjerg. Efter formiddagspausen var der morgensang og ugebrevstime. 

Rigtig god weekend.