Ugebrev - uge 36 -hold 2

Publiceret 08-09-2023

Kære alle😊

 Mandag startede vi skoleugen i det dejligste solskinsvejr. 
Josefine M. og Isabella fik desuden startet op på deres mandagssvømning i Slettestrand. De nød det begge og havde en dejlig formiddag. 
Hjemme på skolen havde resten af flokken morgensang og morgenmotion. Om formiddagen så vi desuden Ultra Nyt og fik snakket om weekendoplevelser. 
Over middag fik vi styr på tirsdagen, hvor vi skulle have den årlige ”Fjordens dag”. 
Derudover blev der arbejdet videre med vores materiale om årstiderne - og Philip og Henrik arbejdede videre i værkstedet.

Tirsdag - Så kom dagen endelig, hvor vi skulle til ”Fjordens dag”. Dagen var nøjagtig lige så hyggelig og spændende, som den plejer at være. Vi delte os lidt op, så vi har prøvet forskellige ting, Vi startede dog dagen allesammen med en tur inde på museet, hvor Tine som er Naturvejleder på museet, viste og fortalte os om nogle af alle de ting og dyr som er dernede.  Nogle var også så modige, at de turde holde og røre ved dyrene i rørebassinerne.
Efter en dejlig oplevelse inde på museet, gik vi ud på plænen og holdt formiddagspause og spiste frugt. I dagens anledning, havde vores madmødre Heidi og Dorthe også pakket en lækker mælkesnitte med.
Da formiddagspausen var ovre, var der nogle, som gik med Tine over i køkkenet og lavede en dejlig muslingesuppe, mens andre var ude og sejle med museets båd ”Grevinde Danner”. I køkkenet sydede og kogte suppen på Trangiaerne.
Den søde skipper og guide fortalte lystigt i båden, om hvad der blev set på turen rundt, der blev også plads til en gammel skrøne eller to.
Klokken tolv var det blevet tid til den lækre sandwich, Heidi og Dorthe havde smurt og sendt med os. De blev spist med stor fornøjelse, snakken og hyggen gik lystigt, midt på plænen i det dejlige solskin.  

Over middag var vi igen lidt delt op, og mens nogle fangede krabber, begyndte andre at gå lige så stille og roligt hjemad, mens det dejlige vejr blev nydt i fulde drag. 

 Onsdag var der som altid botræning og onsdagscafé'er. 

 Torsdag stod på endnu en dejlig solskinsdag. Efter morgensang og morgenmotion fik vi set Ultra Nyt. Om formiddagen blev der arbejdet med faglige opgaver. Philip og Henrik gik desuden i cykelværkstedet. Inden middag nåede vi at spille lidt spil. 
Over middag var der kor for de fleste. En mindre flok var kreative i klassen, hvor der denne gang blev lavet collager. 

 Fredag var det svømmetid og hjemme på skolen havde et hold motion. Herefter var der morgensang og ugebrevstimen. Vi fik læst ugebrevet, set Ultra Nyt og snakket om weekendplaner. Derudover gennemgik vi den kommende uge, hvor der mandag og tirsdag vil være linjepræsentation. Alle skolehold skal prøve at være på de fire linjer, som starter op efter efterårsferien. På den måde kan eleverne danne sig et indtryk af linjernes indhold. 

 Ha en rigtig god weekend. 

Mange hilsner fra os alle på Skolehold 2