Ugebrev - uge 21 - Friluft og Håndværk

Ugebrev - uge 21 - Friluft og Håndværk

Publiceret 25-05-2023

Mandag:

Vi delte os i tre hold. Det ene hold gik i værksetdet for at skylle knogler. Det var knoglerne fra de dyr, der blev lagt i rådneburet for et år siden. For et par måneder siden lagle vi knoglerne i brintoverilte for at fjerne rester af kød og bakterier. Nu er knoglerne blevet helt rene, hvide og fine. Vi skyllede dem i vand og lagde dem til tørre i bakker. Det andet hold gik ud for at samle fyrrekoger op på græsset rundt om skoen, vores robotplændeklippere kan nemlig ikke lide at de ligger der og vi kan bruge koglerne til mange spændende aktiviteter. Det tredje hold gik ud for at save grene ned, så de ikke skygger for vores frugtbuske. 

Efter frokost gik vi en tur i skoven og kiggede på hvad der er sprunget ud, vi nåede ikke ret langt, for der var så meget spændende at kigge på.  

Tirsdag:

Vi kørte til Navnsø for at se om der var nogle haletudser. Efter vi havde spist frugt gik vi ned til søen og vi så noget, der svømmede hurtigt, men det var ikke haletudser. Det viste sig at være rygsvømmere, som er nogle små vandbiller, der svømmer på rykken og er lynhurtige. Vi fangde også Vårfluelarver, som er nogle sjove dyr, der bygger et lille rør af planter, sand og sten. De kravler ind i røret og gemmer sig, når de skal gå rundt stikker de hovedet og benene ud og trækker sig hen over bunden af søen, det laveder nogle sjove spor i sandet.

Selv om vi sang "Bim Bam Busse" så vi slet ikke nogle haletudser. Vi gik en tur rundt om søen og så både køer og heste, samt en rigtig flot udsigt. 

Vi kørte tilbage til skolen til frokost og efter en dejlig pause mødtes vi i klassen igen. Vi delte os i to hold, det ene hold gik ud for at finde vildkameraet og se om det havde fanget nogle spændende film - det havde det desværre ikke. Det andet hold gik ud for at give vores frugtbuske gødning.  Anne havde taget to spande hønsemøg med, som vi sprædte under buskene. Nu håber vi bare det giver nogle dejlige bær og frugter. 

Da vi var færdig gik vi i klassen til en dejlig gang afslaping. 

Onsdag: 

Alle elever var til Tour De Louns hele dagen med sjove aktiviteter og fest om aftenen.

Torsdag:

Torsdag var Mathilde og Anne af sted i praktik i Gundersted. Daniel og Sif har også været i praktik i denne uge. 

Emma, Sif, Daniel og Karen brugte formiddagen i det lille lokale ved siden af klassen, hvor de lavede opgaver. En af opgaverne var at regne ud hvor mange brædder vi skal bruge til det højbed vi skal bygge i de næste uger. Resten af holdet var i klassen og arbejdede med forskellige individuelle opgaver. 

Efter frokost var der kor. 

Fredag: 

I dag var der motion på skolen og der blev svømmet mange baner i svømmehallen. Efter formiddagspausen var der morgensang og ugebrevstime. 

 

God weekend.