Publiceret 29-08-2023

Mandag:

I dag skulle vi arbejde med et musiktræ - og hvad er det så? Sara fortalte om det og viste nogle billeder og film af hvad et musiktræ kan være. Vi havde en masse gamle instrumenter og andre ting, der kan lave lyd. Vi satte snorer og kroge i tingene, så det kan hænges op. Nogle af vores nye "instrumenter" blev hængt op i klassen og pludselig var der en hel koncert med forskellige lyde og klange. Det var så spændende at vi helt glemte tiden og pludselig var det frokosttid. 

Efter frokost gik vi ud til nogle træer og hængte instrumenterne op i dem, nu kunne vi rigtig spille. Vi havde lavet trommestikker i sidste uge og dem brugte vi til at slå med, men vi brugte også jernstænger og andet og det gav mange forskellige lyde. Vi fandt også ud af at vinden kunne spille på vores instrumenter, helt uden vi gjorde noget. Vi sang en sang hvor vi skulle skiftes til at spille på et instrument og øve os i at stoppe helt, når Sara sagde det - det var alle ret gode til. Til sidst pakkede vi instrumenterne sammen og gik ind i klassen og så en lille film om et træ, der lånte nogle røde gummistøvler og gik en tur......

Tirsdag:

Sara er på uddannelse om tirsdagen fra nu af og derfor har vi Anette med som vikar. Vi skulle ud og øve os i at lave bål igen i dag og denne gang skulle vi også lave lidt lækkert guf over bålet - nemlig "Skrubtudser" eller "Skumfiduser". Føst skulle bålet tændes og der var flere, der prøvede med vat og ildstål og det var de rigtig gode til. Alle fik en gren som skulle snittes spids, så skumfidusen kunne sættes på. Nu var det med at finde det gode sted i bålet, der hvor der var gløder og ikke flammer. Der var også flere, som fik snittet en trommestik mere, så nu har vi til alle næste gang vi skal spille på vores musiktræ. 

Efter frokost gik vi en tur til byens genbrugsbutikker for at se om de havde nogle ting, der kan hænges på et musiktræ. Vi fandt lidt forskelligt, bland andet nogle, dåser og bjælder. Det var en rigtig hyggelig tur - også selv om det regnede lidt til sidst.

Onsdag: 

Der var ridefys, botræning og cafeer.

Torsdag:

Vi har leget forskellige sanselege i formiddag. Først sang vi vores sansesang med fagter til - den er vi virkelig blevet gode til. Så legede vi en leg, hvor en elev skulle mime noget der laver en lyd og så skulle de andre gætte det. Der blev minet lyn, regnvejr, tiger, fugl og meget mere. Vi var også inden i musiklokalet og lave pizzamassage og en bjælleleg. Det var en rigtig hyggelig formiddag fuld af lyde. 

Om eftermiddagen var der kor og andre aktiviteter.

Fredag: 

Der var motion på skolen og svømning i Rønbjerg. Efter formiddagspausen var der morgensang og ugebrevstime. 

Rigtig god weekend.