Ugebrev uge 34 - Hold 1

Publiceret 24-08-2023

Mandag

Så kom vi i gang med endnu en dejlig uge på Limfjordsskolen. Solen skinnede og vejret var så skønt, så Mikkel, Simon og Lasse tog den helt lange morgenrunde, hvor de gik op forbi Lanternen. Manu, Katja og Julie gik forbi Globen og endte i klassen, hvor den stod på lidt afslapning, inden drengene kom. 

Efter dagens program var der formiddagspause. Efter pausen arbejdede vi videre med ‘styr dit skib’, hvor eleverne begyndte at lave deres eget livstræ. Livstræet skal hjælpe eleverne til at sætte ord på og lave et overblik over, hvad de er gode til og hvad de drømmer om. Det kan nemlig være rart at kigge på og blive mindet om, hvis man har en dårlig dag. 

Inden frokost viste Lasse hans youtube kanal, hvor han lægger videoer op, som han selv laver. 

Over middag tog vi ned på biblioteket, hvor vi fik en hurtig rundvisning. Enkelte elever fik også oprettet sig som brugere og vi fik lånt lidt forskellige bøger til klassen. Tilbage på skolen hyggede vi i solen på den store trampolin mellem gruppe 1 og 2 indtil klokken blev 14.30. 

Tirsdag

Tirsdag startede ud med morgenrunden. Vi delte os op i tre hold: Torben, Mikkel, Lasse og Simon gik den lange tur forbi Lanternen. Mette og Julie gik forbi plejehjemmet og Manu, Katja og Majken gik forbi Globen. Det passede lige med, at vi nåede at gennemgå dagens program inden formiddagspausen.

Efter formiddagspausen startede vi op med cykelteori. På Limfjordsskolen har vi hvert år i oktober en cykelprøve, hvor Lars Betjent kommer forbi og tjekker cykler og ser, hvor gode vi er til at overholde trafikreglerne. Vi startede ud med at gennemgå, hvad der skal være på en cykel for, at det er lovligt. Der skal være mange ting på! Reflekser, lys, bremser og meget mere. Vi fik lov af Simon til at låne hans cykel, så det kunne være vores eksempel. Op på bordet kom den, og så gennemgik vi ellers de forskellige dele. Vi fik også snakket om, hvordan man som cyklist viser med armene, at man gerne vil dreje enten til venstre eller højre eller stoppe. Inden frokost nåede vi også at gennemgå Mikkels cykel for, om den kunne bestå ‘cykelprøven’. 

Over middag skulle vi øve at cykle. Der blev lavet en bane på parkeringspladsen, hvor vi øvede i stop-tegnet samt højre- og venstre tegnet. Katja og Manu kom op i hhv den hvide og den røde sofacykel, så de også kunne øve sig. Efter at have cyklet en halv times tid pakkede vi cyklerne væk igen og gik tilbage til klassen, hvor den stod på en velfortjent afslapning. 

Onsdag 

Onsdag stod på botræning i grupperne og caféer over middag. 

Torsdag

Torsdag tog Katja direkte ud til ridefys efter morgensang. Resten af flokken gik morgenrunden i lækkert solvejr. 

Da vi kom tilbage i klassen gennemgik vi dagens program og snakkede også kort om de forskellige fritidsaktiviteter, som er på Limfjordsskolen. I eftermiddag starter idrætsforeningen nemlig op og der er fodbold på programmet hver torsdag eftermiddag indtil efterårsferien. 

Efter pausen gik vi alle over i Pyramiden. Vi havde fint besøg af tryllekunstneren Tryllestøv, som viste et flot trylleshow med hjælp af nogle af skolens elever. Bl.a tryllede hun en due om til en kanin og trak en ægte slange op af en tom pose 😱 Tilbage i klassen så vi Ultranyt og lavede faglige opgaver. De sidste 20 minutter måtte eleverne selv vælge, om de ville spille fodbold på multibanen eller have afslapning i klassen. 

Over middag stod den på kor. 

 

Fredag

Fredag var alle vist lidt trætte efter svømning og motion. Vi gik i klassen og så alle de billeder, der er taget i ugens løb. Programmet for næste uge blev også gennemgået, inden det var tid for weekend for alle!

 

Torben, Majken og Mette