Ugebrev - uge 33 - Hold 3

Publiceret 14-08-2023
Hold 3

Uge 32: 

Det var dejligt at komme tilbage fra ferie og se hinanden igen. Vi er hold 3 og vi skal være sammen frem til efterårsferien. Sara og Anne er lærere på dette hold, så vi vil komme til at lave en masse fede aktiviteter, der kombinerer musik og friluftsliv - det glæder vi os til !! Vi har også Julie og Ida med på holdet og eleverne er Magnus, Karla, Anna, Jonathan, Mathilde, Frederik, Rasmus, Tobias og Kirstine. 

Vi startede med at snakke lidt om hvad vi skal lave på holdet og hvad vi hver især har lavet i vores sommerferier. Vi har pyntet døren ind til klassen rigtig flot, så man kan se at det er os der "bor" her. Vores overordnede emne på holdet bliver "Sanser" og vi glæder os til at folde det ud i alle mulige retninger.

Mandag:

Vi startede dagen med morgensang sammen med resten af skolen. Derefter gik vi en morgentur, det vil vi gøre hver dag, da det er en god måde at komme igang på. Da vi kom tilbage til klassen gennemgik vi dagens program og så var der pause. Efter pausen snakkede vi om hvilke sanser vi har og hvad vi bruger dem til. Vi så en lille film om sanser og så gik vi sanserne igennem en efter en og prøvede at bruger dem. Vi smagte på kiks, cornflakes og chokolade med lukkede øje. Vi duftede til kanel, vaniljesukker og eddike. Vi følte på ting i en kasse med et håndklæde over - det var lidt grænse overskridende at stikke hånden ned i kassen. Vi kiggede efter ting, der var grønne, runde, hårde og bløde. Vi lyttede til dyrelyde og gættede hvilket der det var. Eleverne var meget engagerede og gode til opgaverne. 

Så var det tid til at gå en sansetur og vi gik ud og lyttede, mærkede, duftede, så og smagte. Vi kom til det højbed Frilufts-linjen lavde sidste år og her fik vi smagt på en masse krydderurter. 

Efter frokost mødes vi igen i klassen. Sara havde fundet en sang om sanser og det lærte vi sammen med nogle sjove fagter. Eleverne var super hurtige til at lære sange og fagterne. Bagefter var det tid til afslapning. Alle fik en liggeunderlag, en pude og et tæppe og vi lagde os ned. Julie spillede noget musik og fortalte os en historie, som var så afslappende at nogle elever faldt i søvn, og måske kom til at snorke lidt. Efter en dejlig afslappende halv time var skoledagen slut og vi gik over i bogrupperne.

Tirsdag:

Vi gik til fjorden og fangede krabber, det var en rigtig hyggelig tur.

Onsdag:

Der var botræning og ridefys. Efter frokost var der cafeer.

Torsdag: 

Idag på morgenruten, skulle de to "borde" henholdsvis finde en blød og en hård genstand. Vi snakkede om tingene efter pausen og fik lov til at mærke på dem.
Derefter sang vi vores sansesang og gik ind i vores "musiklokale" for at give og modtage pizza-massage. Det var en kæmpe succes og alle elever deltog.
Derefter lavede vi sanse musikleg med ærteposer, hvor Sara spillede tromme til. Vi sluttede af inde i klassen med at gennemgå svømmeplanen for fredag og synge "Blæsten kan jeg ikke få at se" med fagter.

Fredag:

Der var motion på skolen og svømning i Rønbjerg for første gang efter ferien. Det var dejligt at komme i gang med igen. Efter formiddagspausen var der morgensang og ugebrevstime. 

God weekend