Ugebrev - uge 17 - Friluft og Håndværk

Ugebrev - uge 17 - Friluft og Håndværk

Publiceret 26-04-2023

Ugebrev - uge 17 - Friluft og Håndværk

Friluft i Sundsøre

Mandag:

Der er ikke lang tid til vi skal på studietur og vi er så småt startet på forberedelserne. Vi skulle have lavet aftensmaden til den første aften, så den bare skal varmes. Først kørte vi ned for at handle ind, vi skulle blandt andet have kylling, grøntsager, kokosmælk. Da vi kom tilbage var der lige tid til at lege lidt "Tampen Brænder" med de chokolade hjerter, der har ligget på bordet og fristet i rigtig lang tid - det var sjovt og lækkert. 

Efter frokost gik vi i Gruppe 1, hvor vi havde fået lov at låne køkkenet til at lave mad. Det regnede nemlig så meget at vi ikke kunne lave maden ude over bål, som det egentlig var planen. Vi gik i gang med at stege bacon, skære kylling og ordne grøntsager. Der blev skrællet og hakket til den store guldmedalje, alle hjalp til og vi fik lavet en lækker kyllingegryde, som vi glæder os til at spise om et par uger. 

Tirsdag:

Vi gik morgenrunden og holdt formiddagspause i klassen. Efter pausen fandt vi drikkedunke og nogle andre ting frem og hentede de madpakker Heidi havde smurt til os, vi skulle nemlig på tur. Da bus og bil var pakket kørte vi mod Hvalpsund, hvor vi skulle med færgen til Sundsøre. Da vi kom til Hvalpsund var færgen lige ved at lægge til, så det passe perfekt. Vi havde taget trækvognen med til alle vores ting, for vi skulle nemlig gå ombord på færgen. 

Det var spændende at sejle. Vi købte billetter af en rigtig sød mand og der var en stor lastbil der også skulle sejle med. Det blæste en del ude på vandet og det var lidt koldt, men turen tog kun 10 minutter, så det klarede vi "friluftsfiduser" fint. Da færgen lagde til land gik vi fra borde og tilbage på fastlandet. Vi fandt et gammelt pakhus, hvor vi kunne spise vores madpakker. Det var rigtig hyggeligt, der var dejlig lunt og en udstilling af uniformer og forskellige genstande fra da færgen sejlede i gamle dage. Henrik kunne fortælle at han var kommet meget i Sundsøre som barn og at han nok havde sejlet med kaptajnen, som havde brugt den uniform der var udstillet. 

Da vi var færdige med at spise gik vi ned til vandet, der var en tange af sand ud i vandet, den gik vi ud på. Det var en badebro vi kunne gå ud på - den gyngde lidt. UUHHH. Vi øvede os i at slå smut og kaste sten i vandet. Da vi så at færgen var på vej over til os igen, så var det tid til at gå tilbage, så vi kunne komme med den tilbage til Hvalpsund. På færgeturen hjem så vi to sæler, der svømmede og legede i vandet ved siden af færgen. Det var en dejlig dag og en stor oplevelse at være ude at sejle.

Onsdag: 

I dag var der botræning og cafeer.

Torsdag:

Eleverne arbejdede med individuelle opgaver om formiddagen. Vi havde i dag mulighed for at dele os op i tre forskellige lokaler og det gav plads og ro til fordybelse, så der blev arbejdet rigtig godt og koncentreret.

Efter frokost var der kor i Pyramiden.

Fredag: 

I dag var der motion på skolen og der blev svømmet mange baner i svømmehallen. Efter formiddagspausen var der morgensang og ugebrevstime. 

 

God weekend.