Ugebrev uge 16 - Køkken og motionslinjen

Publiceret 17-04-2023

Så kom forårssolen;-)

Kære læsere,

 

Mandag i høj sol med højt humør. Det var stadig en smule koldt til morgengåturen, men fuglene sang, og blomsterne sprang ud. Efter formiddagspausen gennemgik vi opskriften for boller i karry, som vi skal have med på studieturen. Vi laver det tirsdag, og så kan det komme i fryseren. På den måde er får vi ikke alt for travlt, når vi er afsted. De fleste ingredienser kendte vi, men bladselleri har vi ikke brugt før, så den snakkede vi lidt om. Også hvordan man egentlig laver kødbollerne og ikke mindst karrysaucen, hvor det er vigtigt, at man "brænder" karryen, så den rigtig smager... Herefter lavede vi faglige opgaver, og nogle elever malede videre på deres malerier fra i torsdags. 

Efter frokost gik vi ned i 365 for at handle ind, så vi er klar til at lave maden. Nu varmede solen rigtig meget, så vi fik røde kinder. Vi sluttede dagen af med lidt afslapning og en omgang ludo.

Tirsdag var solen heldigvis igen højt på himlen, da vi gik morgenrunden. Efter formiddagspausen gik vi i køkkenet for at lave boller i karry. Der blev snittet æbler, gulerødder, bladselleri og ikke mindst løg i lange baner. Der blev rørt en fars med en del af løgene. Det var en ordentlig portion, når der skal være til 14 personer. Resten af grøntsagerne blev svitset sammen karry, til det duftede fantastisk. Der kom bouillon ved, og så blev det blendet og smagt til med lidt fløde. Kødbollerne kom i en kæmpegryde med kogende vand, hvor de svømmede rundt og kom op til overfladen, da de var færdige. Vi blev nødt til at prøvesmage både sauce og kødboller, og det er godkendt. 

Efter oprydning og frokost gik vi i klassen igen. Her gennemgik vi gode app´s til mobil og ipad, der ikke måtte være spil. Hold da op, hvor kendte eleverne mange gode. Vi fik også lavet en kalender, der viser nedtællingen til, vi skal på studietur - 20 dage!!! Til allersidst så vi Utranyt, læste i biblioteksbøger og havde lidt afslapning.

Onsdag: botræningsdag og cafeer. 

Torsdag: Var en lidt anderledes dag, da Marianne og Lisbeth skulle til møder hele formiddagen. Men det var smadder hyggeligt, da vi så havde besøg af Jens i klassen. Dagen startede på vanlig vis med cykel- eller gåtur, morgensang og dernæst individuelle opgaver inden kor og kreative sysler overmiddag. 

Fredag: var en helt fantastisk dag med højt solskin. Størstedelen af eleverne var til svømning fra morgenen i Rønbjerg. Resten var på en fantastisk smuk gåtur i Løgstør. Efter en hyggelig morgensang var det tid til at runde ugen af med UltraNyt og Ugebrev. Vi talte også om, hvilke spændende weekendplaner alle på holdet havde. Der blev til slut tid til lidt afslapning inden frokost.

Vi håber, I får en fantastisk weekend

Kh. Alle på "Køkken- og Motionslinjen" :-)