< Tilbage

Ugebrev - uge 38 - Hold D19-09-2022 - 21:48

Penge, økonomi, brandøvelse og volontør fra Frankrig 

Halløj ved skærmene 

Mandag fik vi sat ugen i gang. Efteråret er ved at melde sin ankomst, så det er på med de varmere jakker om morgenen, når vi går tur. Mandag foregik det i dejligt flot septembervejr. 

Vi havde desuden Mathild med, som er vores nye volontør fra Frankrig. Hun skal indtil videre være sammen med os på Skolehold D - og tilknyttes gruppe 2. Vi brugte derfor mandag på at tale dansk, engelsk og lidt fransk. 

Mandag stod desuden på pengekendskab og kreativt arbejde med portrætter. Over frokost var der desuden en uanmeldt brandøvelse - og nu har vi vist styr på, hvad vi skal gøre, hvis vi hører den lyd igen. 

Tirsdag stod igen i pengenes tegn. Efter vores morgenrunde i smukt, smukt vejr og efter en dejlig pause i klassen, stod programmet på privatøkonomi. Vi fik en god snak - ud fra billeder på overhead - om hvad man skal bruge sine penge til, når man er flyttet hjemmefra, og mor og far ikke betaler det hele. Der er husleje, mad, forsikringer, tøj, fornøjelser, elektricitet, varme, vand og meget, meget mere. Alle eleverne var gode til at byde ind og fortælle.

Bagefter trængte nogle af eleverne til frisk luft, og cyklerne kom ud i det gode vejr. Laura og Anna, som ikke var i skole om mandagen, havde i stedet lyst til at male portrætter.

Efter frokost arbejdede vi med pc programmet Pengeby, og dagen sluttede af med afslapning (som for et par stykker gik over i af-prutning - og en masse grin. Puha for den da!)

Onsdag var der botræning og onsdagscafé'er.

Torsdag gik med morgensang, morgengåtur og endnu mere Pengeby, hvor der skal tjenes og bruges penge. Der skal tænkes, regnes osv. Der var desuden tid til at få læst i vores bøger fra biblioteket. 

Over middag var der fællessang. 

Fredag var der svømning og motion hjemme på skolen. Skoleugen sluttede med ugebrevstimen og Ultra nyt. Vi gennemgik desuden den kommende uge, hvor vi tager hul på temaet "Grønt flag - grøn skole". Her skal vi arbejde med emnet Energi. Vi har bl.a. planer om at tage på tur på tirsdag - ud i det blå. 

Ha en dejlig weekend. 

Mange hilsner fra os alle på Skolehold D. 

Ps. der kommer også lidt billeder med fra sidste uge, da kamerarullen ikke var blevet helt tømt i fredags ;-)

< Tilbage