< Tilbage

Ugebrev - Uge 39 - Hold C30-09-2022 - 10:30

Grønt flag - Grøn skole...... Vi er igang......

Kære læsere

Så er vi igang med at blive endnu kklogere på energi og skrald. Vi har startet vores tema om "Grønt Flag - Grøn skole" og her har vi sat fokus på netop energi og skrald.

Mandag tog vi afsted til Grønhoj, hvor Britt har sommerhus. Her startede vi emnet op med en snak om hvordan vi får energi fra, hvordan bliver energi lavet og hvilke ting vi kender der bruger energi. Alle havde mange forslag og gode tanker omkring emnet, og det var faktisk alle der havde en ide og tanke omkring hvad energi er. Herefter gik "energi-detektiverne" igang. Hele Britts sommerhus blev endevendt for strømslugere, og strømsparere. Der blev slukket og snakket og det var en stor opgave som alle løste så flot. Selv under sengen blev der undersøgt om der var strømslugere der lå tændt. Energi-detektiv-Sif var den udsendte der undersøgte i gulvhøjde.

Tirsdag startede vi ud med at komme ind i klassen..... der var mørkt og koldt. Kun et stearinlys var tændt. Det gav anledning til en rigtig god snak omkring hvad energien betyder i praksis. Det blev til mange gode snakke og tanker omkring hvad det betyder. Da vi skulle tænke på om vi helelre ville leve uden strøm eller med strøm til fx IPads, mobiler og TV mm så var valget ikke så svært for eleverne. De kulle SLET IKKE forestille sig en verden hvor der ikke var strøm...... Vi gik skralde tur. Vi fik samlet 2,7 kg skrald på vores morgenrute. Hold da op hvor er det vildt..... Alt lige fra gamle fodbolde til plastickasser. Vi fik lavet lidt skraldefotokunst som I kan se på billederne.

Onsdag var der botræning og cafeer.

Torsdag var vi uden Britt, da hun skulle på uddannelse resten af ugen. Vi fik gået morgentur, hvor vi fik samlet 3,1 kg skrald/affald. Da vi kom hjem fik vi hængt vores skralde-fotokunst op på væggenved pyramiden i bodelen. Det blev mega flot. Vi sluttede den faglige del af med at arbejde med vores matematikopgaver. Efter frokost var der fællessang i musiklokalet. En dejlig dag.

Fredag var der svømning, motion og ugebrev. I ugebrevstimen fik vi samlet op på hele ugen, og forberedt næste uge, samt læst ugebrev og set billeder....

Rigtig god weekend til jer alle.

Vi ses på mandag til endnu en energifyldt uge med elever sprængfyldt af energi.

Mange hilsner

Unge C, Britt og Kent

< Tilbage