Ugebrev uge 35 - Hold A 30-08-2021 - 14:41

Nogle gange er det de mindste ting, der fylder mest i hjertet - Peter Plys

Kære alle.

Mandag var en skøn dag med masser af solskin på menuen. Det passede meget godt, da hele holdet i dag skulle lave hjemmelavet frugtis. Mummemummemum!

Men først skulle vi ud på den sædvanlige morgentur i det dejlige solskin. Fredrik nød også det gode vejr på multibanen, hvor han fik scoret en masse mål sammen med Mettew R. I dag var vi et lidt lille hold. Anne skulle nemlig til teamdag med alt personale fra gruppe 1 og både Mathilde, Carl-Emil, Victor og Ida Sofie var fraværende. Så i stedet for at dele os op (som vi plejer at gøre om mandagen) så tog vi alle i køkkenet efter formiddagspausen. Her havde Mette H sørget for at indkøbe en masse lækkert frugt. Først skulle vi smage eller dufte til de forskellige frugter. Vi fik smagt på både banan, jordbær, mango og blåbær. Alle var enige om, at jordbærene smagte mega godt. Bagefter skulle hhv blåbær, mango og jordbær blendes med banan. Det blev til tre flotte 'frugtmos' i farverne lilla, gul og lyserød. Eleverne fik derefter hver deres isbøtte, som de kunne putte frugtmos i. På den måde fik de lavet deres helt egen personlige frugtis. Og der kom selvfølgelig navn på inden de kom i fryseren :)

Over middag fortsatte vi i 'frugtens tegn', hvor vi skulle lave vores egne frugtdyr. Det blev til nogle meget flotte kreationer bl.a. en smuk påfugl af pærere og jordbær samt nogle søde bamseansigter af blåbær. Vi sluttede dagen af med at se tredje afsnit af 'Helt i særklasse', mens vi smagte på den hjemmelavede jordbæris. De personlige frugtis var desværre ikke blevet helt klar, så dem gemmer vi lige lidt endnu.

Tirsdag startede med en rigtig tyk tåge, som først lettede ved 11-tiden. Det var derfor lidt specielt at gå morgentur. Tågen havde sat sig i spindelsesvævene, så vi kunne se hvor mange, der var - det var rigtig smukt. På turen fandt vi også en lille sort spindsmus, som var død. Den tog vi med og nu ligger den i fryseren, så vi kan lave et spændene eksperiement i næste uge.

Igen i dag manglede vi nogle lærer og elever, da gruppe 2 var på introtur. Derfor bestod Hold A i dag af Ditte, Mia, Magnus, Victor, Majken og Anne. Efter formiddagspausen gik vi i Gruppe 2 og lånte deres køkken, så vi kunne lave pandekagedej. Vi havde en opskrift med billeder på og startede med at snakke om hvad der skulle i dejen og finde ingredienserne frem. Vi hjalp hinanden med at måle, veje, hælde, slå æg ud og piske, til vi havde en lækker dej. Der var stadig lidt tid til frokost, så vik gik ud på græsset og samlede fyrrekogler op - vi har nemlig lovet Jimmi at hjælpe ham, så robotplæneklipperen ikke "får kogler galt i halsen".

Efter frokost gik vi ud og tændte bål, med nogle grene vi også fandt under fyretræerne. Ditte og Mia huggede brænde på "Flækker'n fra Limmer'n". Vi fik bagt nogle lækre sprøde pandekager, som vi spiste med sukker og det hybensyltetøj vi lavede for et par uger siden.

Onsdag stod på botrænining og café.

Torsdag gik Fredrik på boldbanen med Ylle efter morgensang, mens resten gik den lange morgenrunde. Tilbage i klassen var der pause og der var et par enkelte elever, som fik lidt skuldermassage. Det var dejligt.

Efter pausen gik vi ind i vores andet klasselokale, hvor Ylle havde gjort klar til musik og bevægelse. Det var nok engang en rigtig hyggelig og sjov time, hvor vi fik trænet kropskoordination, mundmotorik og hukommelsen (vi sluttede nemlig timen af med sangen/dansen om aben 'Pelle Nelle', som den gamle køkkenlinje har haft mange gange i løbet af sidste skoleår. Vi sluttede timen af med dejlig afslapning, mens Victor og Mia gik med Anne ud for at spille fodbold på multibanen.

I dag var frokost lidt anderledes. Vi havde nemlig skoleårets første fællesspisning, hvor alle på Limfjordsskolen (elever, personale, ledelse og TAP'erne) spiser sammen. Det er en rigtig hyggelig tradition, hvor vi får snakket med de andre elever, som vi normalt ikke spiser frokost sammen med.

Som noget nyt om torsdagen er kor endelig startet op igen. Det er frivilligt for eleverne så i år har Karla, Mia og Ditte valgt, at de gerne vil gå til kor. Vi har ikke kunne spørge Mathilde, da hun stadig er på ferie - men hun får budet på mandag :) Magnus var nede ved vandet med Anne for at fange krabber og Fredrik var nede ved i gymnastiksalen, hvor der blev svedt igennem.

Fredag er der svømning og motion på skolen på programmet. I ugebrevstimen læste vi ugebrev og så ugens billeder. Vi nåede også lige lidt ultranyt inden vi sluttede af med sjove videoer.

I ønskes alle en skøn weekend.