Ugebrev uge 33 - Hold A 16-08-2021 - 15:02

Roser er røde...og smager godt!

Mandag startede vi dagen at tage et fælles billede til vores klassedør. Så var det tid til morgengå og -cykeltur, det var dejligt solskin og vi tog mellemrunden i fuld fart.

Efter morgenpausen, gennemgik vi dagen og "Dagens Hjælper" var Victor. Mandag er dagen hvor vi deler klassen i to, den ene del har Friluftsliv og den anden del går i Køkkenet.

Friluftsholdet gik ud og kiggede efter Krible-Krable-dyr. Vi vendte sten og træstubbe og så hvad der gemte sig under dem. Vi havde bøtter, bakker og forstørelsesglas med, så vi rigtig kunne se på dyrene og tælle ben og følehorn. Vi fandt skolopendere, edderkopper, bænkebidere, myrer, snegle, løbebiller og en humlebi. Vi lærte om hvor dyrene bor og hvad de spiser.

Køkkenholdet plukkede hyben lige uden for klassen og så gik de i køkkenet, hvor de skar hyben over og rensede dem for kerner. Hybenkødet blev kogt sammen med æbler, vanillie og sukker til en lækker marmelade. Der blev også bagt lækre knækbrød fyldt med kerner. Eleverne var rigtig gode til at hjælpe med at skære, rense, koge og rulle.

Efter frokost mødes hele Hold A igen i køkkenet i gruppe 1, her kunne vi alle smage knækbrød med hybenmarmelade - det smagte rigtig godt. Vi så et program fra DR1 om den efterskole Mathilde har gået på - det var rigtig spændende. Programmet hedder "Helt i Særklasse"

Tirsdag er der friluftsliv på skemaet hele dagen, så vi startede selfølgelig også med morgenrunden i dag, endda den lange omkring spejderhuset. Efter formiddagspausen var det Ditte, der var "dangens hjælper", og hun havde faktisk taget en lilla t-shirt på, for tirsdag er jo lilla;-)

Så var det på med jakkerne og ud for at vende sten og finde alle mulige krible krable dyr - vi fandt rigtig mange forskellige. De blev nærstuderet under lup. Der var også orme i hybenfrugterne og i døde grene. Alle mulige steder, hvis man har øjnene med sig. Og det har vi! Vi sluttede af at finde flotte sten, som der skal bruges over middag.

Efter frokost fandt vi malergrejet frem og tog kunstnerjakker på. Hver især besluttede hvilket krible krabledyr, de helst ville male på deres sten. Flere nåede mange sten. Når de er tørre næste gang, kan vi gøre dem færdige, og så skal de placeres rundt omkring i skoven så vi altid kan se dem, når vi går forbi.

Da vi havde ryddet op, fandt vi måtter og tæpper frem, og så var der heldigvis også tid til lidt afslapning inden overlap.

Onsdag stod på botræning og caféer over middag.

Torsdag startede ud med gå- pg morgencykeltur inden vi endte i klassen. Til dagens hjælper fortalte eleverne fra gruppe 1 om deres introtur, som de havde været på om onsdagen. De havde nemlig været i legoland og det havde været en stor oplevelse for alle. Ida Sofie og Magnus viste billeder fra deres telefon og ipad.

Efter formiddagspausen gik vi over i vores andet klasselokale, hvor Ylle havde gjort klar til dagens 'musik og bevægelse'. Vi startede ud med startsangen, som mange af eleverne efterhånden kan udenad allerede. Vi fik sunget en masse gode sange. Bl.a. sang vi 'Jamaica', hvor der blev danset godt på stolene. Vi sluttede timen af med dejlig afslapning, hvor vi lå på liggeunderlag rundt om i klasselokalet.

Over middag havde vi endnu engang fællessang i Pyramiden. Eleverne har haft mulighed for at ønske, så en af sangene i var 'Kaj-sangen' - det blev Magnus meget begejstret for ;)