< Tilbage

Ugebrev - Uge 23 - Friluftsliv09-06-2021 - 11:35

Så gik der helt fisk i den på Friluftsliv

Halløj derude ved skærmene 

 

Denne uge har stået i fiskens tegn - i hvert tilfælde mandag og tirsdag.

Vi skulle jo have arbejdet med fisk på vores studietur til Thy, så nu har vi så valgt at gøre det herhjemme på skolen i stedet. 

Mandag stod på den faste rutine, og nu er Pablo heldigvis tilbage. Han har haft fri i sidste uge, hvor ham og Fabienne endelig kunne opleve mere af Danmark - nemlig København og Bornholm. 

Om formiddagen sprang vi i to køretøjer, som kørte hvert sit sted hen. En flok kørte til fiskehandleren i Rønbjerg, hvor de købte rødspætter. En anden flok kørte til Lundby for at hente hele ørreder ved et dambrug. Begge dele skulle vi nemlig bruge om tirsdagen. 

Over middag stod den på motion i gymnastiksalen og ude i det dejlige vejr. 

Tirsdag gik det så helt i fisk på linjen. Efter morgenmotion fandt vi nemlig fiskene frem. Først skulle vi se og undersøge vores ørreder. Hvordan ser de ud udenpå og indeni. Der blev snakket om gæller, finner, skæl, indvolde, organer osv. Nogle var så seje, at de rørte - mens andre bare kiggede på og lyttede med. Over middag var det så tid til at være kreative med vores rødspætter. Her skulle vi afprøve en gammel japansk teknik, hvor man laver aftryk af sin fisk med blæk og rispapir. Det var super sjovt at male på fiskene og se hvordan, aftrykket af fiskene blev på rispapiret. 

Alt i alt en meget spændende og anderledes dag - og pyh hvor stank klassen og hele skolebygningen af fisk bagefter! 

Onsdag var der botræning og onsdagscaféer. 


Torsdag

Torsdag talte vi om den kvarte solformørkelse som skulle ramme d. 10 juni. Desværre var den ikke kraftig nok til at vi rigtig kunne se den, men det var spændende at snakke om hvordan planeterne nogen gange ender med at ligge sig som perler på en snor. Herefter spillede vi nok associations og vendespil, som handlede om først at finde billedet til sætningen.  
Efter frokost var kor og andre aktiviteter. 

Fredag

Fredagen gik med svømning og ugebrev i klasserne. Herefter ønskede vi hinanden god weekend!

Og det samme ønsker vi jer, GOD WEEKEND! 


< Tilbage