Ugebrev - uge 43 - Køkkenlinjen 25-10-2021 - 14:48

Uden mad og drikke dur helten ikke

Hej alle.

Så er vi igang med første uge på Køkkenlinjen. Vi består i år af 6 dejlige elever: Anna, Ida Sofie, Carl-Emil, Mathilde, Josephine A og Julie. Underviserne vil være Majken og Mette.

Normalt vil vi have en ret fast struktur

Mandag vil være vores køkken-teori-dag. Vi har et mål med, at alle elever skal have taget køkkenkørekort i løbet af skoleåret. Mandag vil også være den dag, hvor vi træner at skrive indkøbsseddel og handle de ingredienser, som vi skal bruge om tirsdagen. Tirsdag skal nemlig være vores praktiske dag i køkkenet, hvor vi øver os i at lave en ret. Denne ret skal vi sammen spise til frokost i Pyramiden. Onsdag vil være botræning som vanligt. Torsdag vil være en faglig/praktisk dag, hvor eleverne vil komme ud på nogle blandede hold. Ugen sluttes af med ugebrev om fredagen på linjen.

Denne mandag skulle vi dog alle lige lande efter en god efterårsferie. Så vi startede dagen ud med morgengåtur inden vi kom over i vores nye klasse. Der var lidt praktiske ting, som vi skulle have styr på - bl.a. finde nogle computere og ledninger til eleverne, som de kunne bruge i deres formiddagspause. Efter formiddagspausen skulle eleverne igang med at pynte vores dør. De skulle bl.a. finde et billede af deres livret, som blev printet ud, lamineret og sat på døren. Der kom mange lækre retter op: burgere, suppe, hvidløgsflutes og laks. Vi fandt også ud af, at der er 6 elever på holdet og 6 bogstaver i ordet 'køkken'. Det var smart! Så hver elev fik et bogstav, som de skulle farvelægge.

Over middag fortsatte vi med at pynte døren. Vi lavede også indløbsliste til tirsdagens køkkendag: halloween-pirogger. Det skal nok blive rigtig godt - mums! Vi sluttede timen af med at spille billedlotteri med madvarer og den som vandt, fik lov til at bestemme, hvilken sang vi skulle danse til. Det var en tæt kamp mellem alle eleverne, men Julie løb af med sejren og ville høre Lars Lilholdt. Det var de andre elever meget tilfredse med.

Tirsdag var vi klar til endnu en dag på køkkenlinjen. Vi startede med morgenrunden efter morgensang. Her er virkelig plads til pige-snak, for Carl Emil foretrækker at cykle runde 3 gange, istedet for at gå 1 gang rundt.  Da vi kom tilbage, lavdede vi lille fabrig, hvor alle hjalp med at få lamineret, klippet og sat magneter på til tavle og dør. Det var effektivt. Efter pausen gik vi i køkkenet for at lave mad. Vi startede med at lave dejen, så den kunne nå hæve. Derefter blev der skrællet gulerødder, snittet løg, hvidløg og peberfrugter. Gulerødderne blev revet, mens Josephine svitsede løg og kyllingefars på panden. Efterhånden blev alle grøntsager hældt ved sammen med majs og tomatpure, og så begyndte det elelrs at dufte himmelsk.

Efter frokost skar vi henholdsvis ansigster og hænder ud af dejen, hældte fyld på og ost, der lignede orme.... Det hele blev penslet med æg og sat i ovnen. Imens de bagte, så vi nogle højdepunkter fra den store bagedyst. Det fik sulten frem, så det var dejligt at kunne tage de (u)lækre hænder og hoveder ud af ovnen og smage....

Onsdag stod på botræning og caféer.

Torsdag er eleverne ikke på linjerne. Der er de nemlig ude på forskellige hold - enten med fokus på fagligt indhold eller et praktisk/musisk indhold. Køkkenlinjens elever er delt op sådan, at Anna og Julie er på et fagligt hold med Annemette, Mathilde og Josefine A har musik med Ylle og Carl-Emil og Ida Sofie er på et praktisk hold med Karen. Over middag er der fortsat kor eller anden aktivitet.

Fredag stod på svømning for alle elever. Vel tilbage på skolen var der morgensang og herefter ugebrev på linjen. Vi fik læst ugebrev og set billeder, set Ultranyt og sluttede af med at se nogle sjove videoer.