Ugebrev - Uge 38 - Hold A20-09-2021 - 14:29

Det eneste der er bedre end en ven, er en ven med kanel-æbleskiver.

Mandag startede som altid med morgensang og morgengåtur. I dag havde vi Sine med i stedet for Mette R. Vi snakkede om dagens program og Magnus var dagens hjælper.

Køkkenholdet gik i køkkenet og skar æber i skiver og lavede dej, for de skulle nemlig lave gammeldags æbleskiver og æblechips med kanel. De brugte en smart maskine, som kunne lave æble spiraler og fjerne kernehuset. Det duftede helt fantastisk i køkkenet da de var færdige.

Friluftsholdet gik ud og tændte bål og samlede hyben og hybenroseblade til at lave te af over bålet. Magnus hjalp med at knække pinde til bålet og holde øje med det. Ditte og Victor samlede hyben og blade og Ditte skal hybenene over, så vi kunne få alle "klø-kernerne" ud. Hyben og blade kom i en gryde med vand og blev kogt over bålet.

Efter frokost mødes vi i Gruppe 1 og så et afsnit af "Luk op, luk i", som handlede om at være stolt. Så var det endelig tid til at smage alt det lækre vi har brugt dagen på at lave. Teen blev siet og der kom lidt honning i. Mette H. lavede nogle flotte tallerkner med æblechips, æbleskiver drysset med kanel og pandekager med hybenmarmelade. Det hele smagte rigtig godt. Mens vi spiste snakkede vi om det vi havde set i "Luk op, luk i" og om hvad vi hver især er stolte af.

Tirsdag var Mia dagens hjælper og vi fik styr på dagen i dag, i går og i morgen og også på datoerne. For nogle uger siden fandt vi en død spidsmus på vores morgenrunde, den har ligget i fryseren siden. I dag har vi lagt den i et terrarie med melorm og de er nu igang med at æde musen, så der til sidst kun er pels og knogler tilbage. Vi har fulgt udviklingen dagen igennem og kigget på både mus og melorm gennem en lup. Nu er vi spændte på hvor meget mus der er tilbage på torsdag.

Vi har også set Bølle Bob filmen i dag. Det var rigtig hyggeligt og der er blevet grinet og sunget med. Til sidst dansede vi til Bølle Bob sangen og til Hvor skal vi sove i nat. Vi kiggede også lidt ekstra på nogle af skuespillerne i filmen, der var nemlig flere, der kunne se at en af dem lignede Pyrus. Vi fandt ud af at det er fordi det er den samme skuespiller. Da vi kiggede ordentligt efter var der flere vi kunne kende selv om de er blevet noget ældre, da filmen er 23 år gammel.

Onsdag stod på botræning og diverse caféer.

Torsdag gik vi direkte i klassen efter morgensang. Vejret havde nemlig besluttet, at det ville storme og regne en masse. Men det passede egentlig helt fint, for så kunne vi få kigget på hvordan melormene og den døde spidsmus havde det. Og vi kom lige i rette øjeblik, for det var godt nok ikke meget af musen tilbage. Melormene havde kun efterladt lidt skelet og pels. Det var meget interessant at se det og eleverne var meget modige og var friske på at holde melormene. Vi har taget en masse billeder af processen, så planen er, at vi vil vise det for resten af skolen til morgensang på fredag i næste uge. Og måske vi også vil skaffe nogle spiselige friturestegte melorme, som vi alle kan smage :p Imens det meste af holdet udforskede melorme var Fredrik, Victor og Carl-Emil i gymnastiksalen.

Efter formiddagspausen fortsatte Victor, Fredrik og Carl-Emil i gymnastiksalen mens resten havde musik med Ylle. Det var en rigtig god time, hvor vi bl.a. skulle prøve at spille på hjemmelavede trommer. Det var ret sjovt - men også en smule svært at holde rytmen (og ikke tromme en masse :)

Over middag var der kor og forskellige aktiviteter. Ida Sofie, Victor og Magnus var total hardcore og trodsede vind og vejr og fik gået en god tur.