< Tilbage

Ugebrev - uge 37 - Hold A 13-09-2021 - 14:36

Efteråret sætter ind...

Kære Læsere.

På trods af lidt efterårsagtig vejr til morgenrunden var humøret højt, og der blev snakket lystigt om weekendens oplevelser. Efter formiddagspausen var det dagens hjælper, som var Ida Sofie, der endelig var tilbage igen. Det var SÅ dejligt at se hende, og heldigvis havde hun ikke glemt, hvordan det hele fungerer. 

Som en del af efteråret er de sorte bær - hyldebær - modne. Det var dem, vi skulle på jagt efter idag. Planen var at lave en god portion hyldesaft, som også kan bruges til hyldbærsuppe til de kolde dage. Vi så en video med opskriften, så alle havde styr på det, inden vi drog afsted med sakse og spande.

Vi fandt et godt sted ved sportspladsen, hvor der var mange bær, og så blev der plukket løs.

Vi brugte lidt lang tid på det, så bærrene bleb glemt til i morgen.

Over middag så vi det sidste aftsed fra Kviesø Efterskole. DEt har været meget spændende at følge deres efterskoleliv og sammenligne med vores. Vi smagte også vores bæris fra en tidligere mandag. De var megagode!!

Til sidst dansde vi til et par sange med Michael Bach! SÅ FEDT!!!

Tirsdag startede vi dagen med at gå i Lanternen og "få en pind i næsen" - vi skulle nemlig alle testes for corona. Det gik rigitg fint, dem der testede var søde og alle elver klarede det rigtig flot. Kaj og Ternet Ninja blev også testet, så vi er sikre på vi ikke har bamse-corona på skolen.

Efter en tiltrængt formiddagspause gik vi i gang med dagens program. Vi gik ud på gruppe 3's terrasse for at skylle de hyldebær vi plukkede mandag. Efter de var skyllet klippede vi de tykkeste stængler af og kom dem i en gryde sammen med æblestykker. Efter frokost tændte vi bål og kogte hyldebær og æber til en lækker saft. Vi havde "flækker'n fra Limer'n" med ude ved bålet og der blev hugget en masse brænde, så meget at vi også har til næste gang vi tænder bål. Magnus, Mathilde, Karla, Ditte og Tue fik alle prøvet at flække brænde - og de var mega gode til det. 

Da bærene var kogt til saft gik vi ind i gruppe 3 og tog en slapper og fik et glas saft - det smagte rigtig godt. Vi har gemt noget, så måske er der nogen, der får lov at smage på fredag.......;-)

Onsdag stod på botræning og diverse caféer. 

Torsdag gik Fredrik i gymnastiksalen fra morgenstunden mens resten af klassen gik/cyklede morgenrunden inden vi holdte formiddagspausen i klassen. Ditte hjalp med at være dagens hjælper - det havde hun bare godt styr på :) Efter pausen gik det meste af klassen ind ved siden af for at have musik med Ylle, hvor der blev danset, sunget og brugt kroppen. Victor og Fredrik tog ned i gymnastiksalen, hvor der blev spillet hockey til den helt store guldmedalje. Over middag var der kor for Karla, Mathilde og Ditte mens resten af klassen lavede forskellige aktiviteter udendørs. 

< Tilbage