< Tilbage

Ugebrev - uge 49 - Køkkenlinjen 06-12-2021 - 13:52

  • Hvad falder på nordpolen men slår sig aldrig? ..... Sne :) 

Kære læsere. 

 

Så blev det mandag igen. Kulden og sneen har stadig godt fat i Løgstør. Den har faktisk så godt fat, at det kan være lidt svært at gå på fortovet og vejene, fordi det er så glat. Vi besluttede derfor at gå direkte over i klassen efter morgensang. Vi havde nemlig et stramt program! Grundet sidste uges snestorm og dertilhørende store mængde sne, så fik koret ikke øvet til julekoncerten torsdag nede i kirken som først planlagt. Derfor havde koret fået lov til at komme ned mandag over middag i stedet for. 

Derfor skulle vi på køkkenlinjen handle ind allerede inden frokost hvilket betød, at indkøbssedlen skulle være klar inden da. Men først skulle vi snakke om ugens madtema: 'Julemad - hvis det kommer en gæst'. I morgen tirsdag får vi nemlig måske/måske ikke besøg af en gæst, som skal være med til at spise julemad sammen med os. Derfor vil vi servere lækker julemedister med kartofler og brun sovs samt lækker sund rødkålssalat til. 

Vi fik lavet en lang indkøbsseddel, som Anna fik taget et billede af. Og så gik turen ellers til Brugsen efter formiddagspausen. Vi skulle alle have mundbind på - men det gik nu okay. Vi fandt alle de ingredienser, som vi skulle bruge. Slagteren i Brugsen havde dog udsolgt af de små pakker medister, så vi endte med at købe to kg :) :) :) Vi kommer ikke til at gå sultne fra frokostbordet i morgen.. 

Tilbage i klassen blev der hygget med UNO spil og julemusik inden frokost. Efter frokost var de fleste af eleverne nede i kirken for at øve kor. Carl-Emil tog en kamp bordtennis med Mette og det blev en tæt kamp, som Carl-Emil endte med at vinde.

 

Tirsdag dukkede der en gæst op til morgensang; Anne-Louise!! Og hun ville gerne være med på køkkenlinjen OG spise med!! Så var det godt, vi havde købt ind til julefestmiddag.... Vi gik først morgenrunden. Det er første gang, siden alt sneen. Det var flot og lidt koldt. Man skulle også passe lidt på iseen. Tilbage i klassen viste vi Anne-Louise alle de flotte billeder og ting, vi har i vores lokale, og efter pausen gik vi i køkkenet i gruppe 1.

Her startede vi med at skrælle kartofler og snitte rødkål, appelsiner og æbler. Anna lavede en lækker dressing til salaten, hvor alle grundsmagene var i brug, undtagen umami. Julie snittede og lavede salaten fint, mens Mathilde stegte medister. Det er godt at kunne. Af kartoffelvandet lavede Julie en brun sovs, så den var ikke engang usund. 

Mathilde gik i pyramiden for at dække et flot julebord, og så kunne vi smage på herlighederne.

Efter pausen sagde vi farvel til Anne-Louise, og så ventede der en STOR opvask. Det er jo en del af madlavningen. Heldigvis nåede vi også at se et afsnit af "Alletiders kok".


Onsdag stod på botræning. Da der kun var gruppe 3, som 'var i huset' over middag, blev caféerne over middag samlet til én. Så der var god hygge nede i kreacaféen, hvor der blev syslet og lyttet til julemusik. 


Torsdag kom den triste melding, at årets julekoncert nede i Løgstør Kirke desværre blev aflyst grundet corona. Øv øv øv! Det var ellers noget som hele koret (og skolen) havde glædet sig super meget til. Så over middag var der ekstra fokus på at skabe en hyggelig stemning for koret, hvor der blev danset, sunget og spredt godt humør. Inden dag var der forskellige faglige hold. 


Fredag gik med svømning/motion på skolen, morgensang og ugebrev. 


I ønskes alle en god weekend. 

< Tilbage