< Tilbage

Ugebrev - uge 48 - Køkkenlinjen 29-11-2021 - 14:32

Nutid, datid, kagetid, altid 

Kære læsere. 

 

Julen er over hos og HURRA for det :) :) Det har vi fejret på Køkkenlinjen ved at gå igang med julebagningen. Vi besluttede i sidste uge, at vi ville bage småkager til alle eleverne til den fælles julefrokost på onsdag. Efter morgenrunde og pause snakkede vi om opskriften og hvilke ingredienser, som skulle i dejen. Der skulle en masse forskelligt i: smør, mel, vaniliesukker og æg. Faktisk så blev vi en smule overraskede over, hvor meget smør der skulle i.. 

Efter det gik vi over i gruppe 1's køkken, hvor vi lavede dejen. Da dejen var lavet, fik den lov til at hygge sig i køleskabet. Imens fik vi talt sammen, hvor mange elever som er i gruppe 1, gruppe 2 og i gruppe 3. Vi sluttede af med at se et klip med Pippi, som laver så mange peberkager, at det fylder hele hendes køkkenbord og køkkengulv. Vi nåede også lige at høre Peberkage sangen fra Dyrene i Hakkebakkeskoven. 

Over middag skulle vi rulle dejen ud og stikke småkagerne ud i sjove forme. Vi blev enige om, at hver elev skulle have sin egen 'småkage-julekugle'. Til det brugte vi nogle almindelige vandglas til at forme kuglerne. Vi lavede hele 27 julekugler - så er der vidst nok :) Småkagerne kom i ovnen og hurtigt kom hele køkkenet til at dufte dejligt af småkager. Vi bagte så mange småkager, at vi kunne smage de lune småkager sidst i timen - de smagte heldigvis rigtig godt. 

 

Tirsdag startede med en kold og mmeget blæsende morgentur. Heldigvis er det nogle friske elever, der er på køkkenlinjen. Ovre i klassen snakkede vi om dagens program - småkagepyntning! Det hele gik i gang efter formiddagspausen. Der blev lavet glasur i flotte farver; gul, rød, blå, grøn og hvid. Vi troede, vi skulle skrive alle elevers navne på de julekugler, vi havde lavet. Men det drillede er var meget svært, så vi pyntede dem flot i stedet for. Vi pyntede også de andre former, vi havde lavet. De kommer med hjem, hvis de ikke bliver spist inden....

Efter frokost satte vi bånd i julekuglerne, så de kunne hænde på det store fine juletræ, som friluftslinjen havde sat op i pyramiden. I morgen efter julefrokosten vil vi holde tale, hvor vi fortæller, at alle elever må selv gå op og tage en julekugle til at spise som dessert. Så bliver det spændende, hvad de andre siger til det...

Vi sluttede dagen af med at skrive ugebrev...

 

Onsdag stod på botræning og caféer - og den størte snestorm vi længe har haft her i Løgstør. Til middag var der fælles julefrokost for hele Limfjordsskolen i Pyramiden. Der var både sild, fiskefilet og varm leverpostej. Hold da op det var lækkert. De andre elever blev rigtig glade for de flotte julekugler, som køkkenlinjen havde lavet til dem. Og de sagde alle sammen, at de smagte dejligt :) 

 

Torsdag blev en lidt anderledes dag, da der var flere af lærerne som ikke kunne komme på arbejde grundet alt den sne, som faldt onsdag. Derfor var der fælles film i elevrummet, hvor der blev vist 'Julemandens datter'. Det var en god film og også lidt hyggeligt at sidde der sammen. Bagefter havde Heidi sørget for æbleskiver til alle - det var et stort hit. Over middag var der nogle af eleverne, som tog ud og kælke. 

 

Fredag var der ikke svømning, da vejene omkring Løgstør stadig var meget berørte og glatte af onsdagen uvejr. I stedet var der fælles gåtur for 'svømmeeleverne', mens dem som plejer at blive tilbage på skolen gik i gymnastiksalen eller sansegymnastik i musiklokalet. 

 

I ønskes alle en rigtig dejlig weekend. 

< Tilbage