< Tilbage

Ugebrev - Uge 46 - Køkkenlinjen 15-11-2021 - 14:28

Alt hvad jeg ved er, at jeg intet ved - Sokrates 

Hej alle.

 

Så blev det igen mandag. Vi havde i dag Camilla med fra bodelen. Hun er pædagog i gr 1 og vi var så heldige, at hun havde tid til at være sammen med os i dag :) 

Efter den sædvanlige morgenrunde gennemgik vi dagens program på tavlen. Dagens indhold var nemlig lidt anderledes end normalt, for i morgen er der kommunalvalgsdag. Det betød, at vi skulle finde ud af, hvilken kandidat vi vil sætte vores kryds ud for i stemmeboksen i morgen. Vi startede derfor midtermodulet med at 'tippe en 13'er' omkring kommunalvalget. Her skulle eleverne gætte på, hvem der fx. sørgede for plejehjemmene... Var det kommunen, regionen eller staten? Det var lidt nogle svære spørgsmål. Men vi fandt ud af, at kommunen faktisk sørger for rigtig mange ting i vores hverdag. Bl.a. sørger de for at skraldespandene bliver tømt og at børnene har noget legetøj at lege med i børnehaverne. 

Bagefter så vi to korte film. Først så vi en film generelt omkring kommunalvalget og bagefter så vi en film omkring, hvordan man stemmer rigtigt på stemmesedlen. Det er nemlig ikke ligemeget, hvordan man sætter sit kryds. Faktisk kan ens stemme kasseret og dermed erklæres ugyldig, hvis man ikke følger reglerne for korrekt stemmesætning. Vi fandt også ud af, at det er ret vigtigt at huske sit valgkort - det er nemlig ens adgangsbillet henne ved stemmestedet. 

Josephine og Julie nåede også inden frokost at tage en kanditattest, så de ved, hvem de vil sætte deres stemme på. Anna havde allerede lavet en, så hun havde fuldstændig styr på, hvem hun vil stemme på. Imens sad resten og tegnede. 

Efter frokostpausen tog Mathilde testen. Vi nåede også en omgang ultranyt inden vi tog en god lang afslapning - og det trængte vi til. Det er lidt hårdt at arbejde med kommunalvalg ;) 

 

Valgdag, tirsdag! Morgenen startede som sædvanlig trods den ellers store dag. Morgensang med bevægelse og morgengå tur. På vejen kunne vi allerede se, der var mange på vej til Lanternen for at stemme. Inden det blev vores tur, snakkede vi lige endnu engang om, hvordan selve krydset skulle sættes indenfor firkanten. Vi opsummerede også de kandidater, som hver enkelt var kommet frem til at stemme på. Både ved kommunal -og regionsvalget. Anna valgte at tage endnu en kandidattest, denne gang for regionsvalget. Efter formiddagspausen pakkede vi hver især valgkortet ud, klippede af. og så var vi klar til at gå. Der var rigtig mange andre, der skulle stemme. Heldivis gik det alligevel hurtigt, og vi fik 2 søde damer, der kunne hjælpe hver enkelt elev inde i valgboksen. Selv om flere var lidt nervøse i maven, gik det rigtig fint, og snart havde alle fået sat kryds og afleveret stemmesedlerne i de rigtige kasser. Wow, det var en sej fornemmelse. 

Efter frokost kom Anna i "den varme stol", hvor kammerater fortalte om alle de ting, Anna er særlig god til. Det skal hun vise sine forældre til elevkonference på torsdag. Vi sluttede af med at se "Æblet og ormen". Det er en film, der handler om et perfekt æble, der får en orm og bliver rystet ned. Heldigvis har han gode venner, der tager ham med på eventyr til kompostbunken.  

 

Onsdag var der botræning og diverse caféer. 

 

Torsdag var eleverne fordelt ud på forskellige differentierede hold. Anna og Julie arbejdede med faglige opgaver, Mathilde og Josepine havde bevægelse og musik med Ylle og Carl-Emil var på et praktisk hold med Karen.

 

Fredag var der svømning og motion på skolen. Efter morgensamling havde vi ugebrev, hvor vi læste og så billeder fra ugens løb. Vi blev alle enige om, at det var en lidt anderledes uge end hvad vi er vant til. 

Næste uge bliver også lidt anderledes. Mette H er nemlig på kursus mandag og tirsdag skal de fleste af eleverne på Limfjordsskolen en tur forbi Lanternen tirsdag formiddag. Vi skal nemlig med 'skolen i biografen', hvor vi skal se filmen 'Calamity Jane'. 

 

I ønskes alle en rigtig dejlig weekend :) 

< Tilbage