< Tilbage

Ugebrev - Uge 45 - Friluftslinjen08-11-2021 - 15:48

Vi tager skraldet.....

Mandag er vi startet op på vores nye emne: Skrald og miljø.

Dagen startede med morgengå- og cykeltur og vi tog selvfølgelig den lange tur. I klassen gennemgik vi dagens program og holdt en dejlig pause. 

Efter pausen var det tid til at tage på skraldeindsamling. Vi havde valgt at tage ned til byen, hvor der ligger meget skrald. Nogle kørte i bussen og resten gik derned. Vi var kun lige kommet frem, da vi fik øje på det første affald. Vi fandt en masse forskelligt affald. Der var cigaretpakker, mundbind, slikpapir, en masse plastik og flasker. Der var også nogle lidt underlige ting, nemlig en skjorte, en sko, en handske, en strømpe, en hætte fra en jakke og meget mere. Alle var mega gode til at få øje på affaldet og samle det op og vi fyldte den ene pose og spand efter den anden. 

Vi løb desværre tør for tid og kunne ikke nå at samle alt affaldet. Vi fik dog samlet så meget at bunden af bussen var helt fuld. Vi døbte den Skralde-bussen og så kørte vi hjemad. 

Efter frokost sorterede vi affaldet i: Blødt platisk, hårdt plastik, pap, metal, træ, glas og restaffald. Alle var gode til at kigge på affaldet og finde ud af hvilken bunke det skulle i. Vi snakkede om hvorfor vi sorterer affaldet og hvordan det sorterede affald kan genbruges. Vi har gemt alt affalddet i skuret og i næste uge tager vi det med når vi skal på Skraldeskolen og lære endnu mere. 

Vi sluttede af med en opgave hvor vi skulle tegne streger fra noget skrald til forskellige skraldespande. 

Tirsdag var alle på friluftslinjen bare mega hurtige ude af røret og afsted på morgenturen. Tilbage i klassen gik vi igennem dagens program og var klar til at holde pause. Alt skrald fra frugten blev ikke smidt i skraldespanden i dag. Efter pausen tog vi opgaven fra i går, hvor vi fik tjekket om vi havde fået skraldet puttet i de rigtige skraldespande. Derefter startede vi et eksperiment. Vi skulle lægge vores frugt affald og andet grønt i en bakke, og heri hældte vi skolens melorme - vi skal finde ud af om melormene vil spise frugt og grønt. Vi smagte også nogle tørrede melorme, og de kan faktisk godt spises. vi snakkede om at vi har brug for at spise proteiner, for at vores muskler kan vokse. Det fik snakken til at gå over i, hvor stærke vi var? Nogen skulle lige afprøve hinanden i en "lægge arm" dyst.

Over middag havde vi besøg af Djursland Folkehøjskole, som gav os en rigtig god koncert. 

Torsdag gik vi på jagt i "skilteskoven" - dvs. alle valgplakaterne vi mødte rundt på morgenturen. Det er jo tid til at blive klog på kommunalvalget.

Fredag var der svømning og gymnastik. Til morgensang blev der uddelt svømmemærker og diplomer.

< Tilbage