Ugebrev - uge 44 - Køkkenlinjen 01-11-2021 - 14:18

'Livet er en kombination af magi og pasta' - Frederico Fellini

Kære læsere.

Mandag startede ud med hæjt solskin over Løgstør. Det var dejligt, for så kunne vi gå morgenrunden og komme friske og rødkindede ind i klassen.

Efter formiddagspausen gik vi igang med at snakke om den ret, som vi skulle tilberede tirsdag: Hokkaido-suppe. Hvis I ikke ved det, så er hokkaido et græskar, som er lækkert orange og ikke så store som de græskar, vi bruger til at skære uhyggelige ansigter i til halloween. Vi fik set nogle videoer med kokken Gorm, som bl.a. viste os, hvordan vi skulle fjerne alle græskarkernerne og hvordan vi skulle skrække græskarret.

Efter vi havde set de forskellige videoer gik vi igang med at lave indkøbslisten. Vi skulle nemlig ikke kun bruge græskar, men også gulerødder, kartofler, løg og meget mere. Anna fik taget et billede af indkøbssedlen på sin telefon, som vi skulle bruge over middag. Vi sluttede timen af med en ordentlig omgang 'Just Dance', hvor der kom sved på panden :)

Over middag tog vi i samlet flok til Fakta. Her dirigerede Anna os rundt ift at finde de ingredienser, som var på vores indkøbsseddel. Vi kom hele vejen rundt i Fakta og fik handlet de ting, som vi skulle bruge.

Tilbage i klassen var der lige tid til lidt afslapning og massage inden skoledagen sluttede kl 14.30

Så blev det tirsdag igen, og tirsdag er maddag. Igen i dag gik vi morgenrunde sammen med Friluftslinjen. Det er meget hyggeligt at følges med dem. Da vi kom tilbage i klassen, så vi Ultranyt, som handlede om klimatopmøde. Efter pausen gik vi i gruppe 1´s køkken for at lave dagens menu. Alle elever fik vasket hænder og fik forklæde og kokkehue på. Vi startede med at dele og skralle græskarerne. De var mega hårde, så vi blev lidt trætte i musklerne. Vi skrabede kernene ud, så de kunne blive ristet i ovnen til suppen. Så skar vi græskarerne i tern sammen kartofler, gulerødder, løg og hvidløg. Julie svitede alle grøntsagerne i en gryde. Samtidig lavede vi græskarforsøg; noget kom i ovn, noget på panden og noget blev kogt. Julie hældte vand og krydderier i suppen. Nogle var også modige og smagte chilien, men det gav brændende mund. Heldigvis var der mælk i køleskabet til at slukke branden med. Suppen blev til sidst blendet, så den var super flot og glat, og så var vi klar til spise. Carl Emil og Julie dækkede bord i pyramiden til os alle. Vi smagte først græskarforsøgene. Det var forskelligt, hvad vi hver især bedst kunne lidt. De ristede græskarkerne var blevet helt sprøde, og dem smagte vi mod de købte kerner. Til sidst spiste suppe med creme fraise og ristede kerner. Lækkert!! Og helt orange, også om munden...

Efter frokostpause gik vi igen i gruppe 1. Der ventede et tårn af en opvask. Heldigvis var alle klar på at hjælpe, og imens opvaskemaskinen kørte afsted, så vi et program på ultra, der hedder; "Alletiders kok". Her skulle 2 piger prøve at lave burgere i et middelalderkøkken og med middelaldervarer. Det var svært for dem. De havde hverken gær eller ovn. Til gengæld skulle de slagte høns for at bruge dem.

Til allersidst hjalp vi hinanden med at skrive ugebrev for at afslutte en dejlig dag.

Onsdag stod på hockey- og bowlingstævne i Brønderslev med efterfølgende dejlig fest.

Torsdag var der nogle trætte elever, som skulle lave enten faglige opgaver, praktisk arbejde eller musik.

Fredag stod på svømning eller motion på skolen. Efter morgensang var der ugebrev, hvor vi læste og så billeder fra ugens løb. Vi så også et afsnit ultranyt inden vi sluttede timen af med nogle sjove videoer fra youtube :)

I ønskes alle en skøn weekend.