< Tilbage

Ugebrev - uge 4 - Køkkenlinjen 24-01-2022 - 14:17

'Knold og tot' 

Hej alle læsere. 

 

Mandag kom nok engang til Limfjordsskolen. Vi startede morgenen frisk ud med 'Hvalen Hvalborg' til morgensang - det er lige noget, som eleverne kan synge med på :) Efter en frisk og dejlig gåtur gik vi i klassen, hvor vi gennemgik dagens program. Mette viste os også de flotte forklæder, hvor hun havde syet de lommer på, som vi lavede i sidste uge. Det er blevet nogle meget flotte og personlige forklæder. 

I formiddagspausen startede vi pausen ud med at se nogle videoer fra Djursland Folkehøjskole. Anna skal nemlig ned og besøge dem på mandag, så kunne vi alle lige få et indblik i, hvad det er for en slags skole. Vi glæder os meget til at høre om besøget fra Anna, når hun har været der. Efter pausen gik vi igang med ugens emne: rodfrugter. Vi snakkede om forskellige rodfrugter og hvordan de ser ud. Fælles for dem alle er, at de vokser under jorden og deres blade over jorden. Det betyder, at deres 'krop' har forskellige farver men fælles for dem er, at deres blade er grønne pga solen. Vi gennemgik også opskriften for dagen i morgen: Juice med rodfrugt i. Eleverne blev præsenteret for 4 forskellige slags juicer, hvor de skulle vælge én, som de vil lave i morgen. Der var bl.a. 'Den Runde Juice' bestående af æbler, appelsin, melon og ingefær samt 'Den Orange Juice' med gulerødder, æbler og ingefær. Inden frokost nåede vi også lige at spille vendespil på tavlen. 

Over middag gik turen til Fakta, hvor vi fik handlet frugt og grønt til den helt store guldmedalje. 

 

Så blev det tirsdag. Efter morgensang gik vi morgentur i solskin. Luksus i januar...  Efter en lille kaffepause var vi klar til køkkenet, hvor der blev skrællet og skåret en masse frugt og grønt. Vi fik også startet med at juice den første opskrift "Mariannes røde juice", hvor der kom rødbeder, gulerødder og ingefær i. Resten måtte vente til efter frokosten.

Her kom vi rigtig i gang, så det sprøjtede ud over det hele. Især "den runde juice", hvor der var æbler, appelsiner, ingefær og meloner ville ikke rigtig ned skålen... Det var også galt med "sommerjuicen" med jordbær, hindbær og æbler. Det hjalp heldigvis med "den orange juice", hvor der kom gulerødder, æbler og ingefær i. Da juicerne var færdige, og opvasken taget, fik en skænket op til smagsprøver, mens vi så "Tobias´ store kageeventyr i Skotland" Den rene luksus. OG man kunne sagtens nå en lille smagsprøve af hver juice, hvis man var modig nok til det.  

 

Onsdag gik med botræning og caféer. 

 

Torsdag stod på hhv musik og bevægelse samt faglige hold. Over middag var der kor. 

 

Fredag var der som vanlig svømning eller motion på skolen. Til ugebrevstimen læste vi ugebrev og så ugens billeder. Vi gennemgik også programmet for i næste uge. Vi sluttede timen af med lidt Ultranyt og just dance. 

 

I ønskes alle en rigtig dejlige weekend. 

< Tilbage