< Tilbage

Ugebrev - uge 2 - Køkkenlinjen 10-01-2022 - 14:10

'Små hjerter kan også føle store ting' - Grisling 

Kære alle. 

 

Så er vi igang med uge 2 af året 2022. Efter morgensang gik vi en dejlig gåtur. Vi var et lille hold i dag, da både Ida Sofie og Julie desværre er syge. Men snakken gik lystigt under hele turen. Vi snakkede bl.a. om den kommende studietur, som vil være i uge 20. Det er noget vi alle allerede glæder os til. 

Efter formiddagspausen skulle vi arbejde videre med vores køkkenkørekort og dagens tema var køkkenredskaber. Mette og Majken havde været nede i gruppe 3 og finde en masse forskellige redskaber: si, skærebræt, decilitermål og mange mange flere. Vi gennemgik hvert køkkenredskab inden vi tog en quiz på smartboardet. Vi fik også lavet indkøbsliste til tirsdagens praktiske køkkendag. Men hvad vi skal lave er en hemmelighed :) 

Efter vi havde lavet indkøbssedlen kørte Anna over i gruppen. Resten af holdet lavede Kims Leg med køkkenredskaberne. Kim Leg er en hukommelsesleg, hvor forskellige ting (i dette tilfælde køkkenredskaber) er gemt under et viskestykke og så vises frem i et kort tidsrum. Så gælder det om for eleverne at huske så mange ting som de overhovet kan. Vi køkkenlinjens elever er selvfølgelig mega gode til at huske - så vi fik dem alle sammen.

Over middag gik turen til Fakta. Modsat i mandags var vejret rigtig fint, så det var en dejlig tur. Vi sluttede dagen af med lidt afslapning og massage i klassen. 

 

Tirsdag - Puha, en grå dag. Det var godt, det ikke var i dag, vi kunne i Fakta. Vi gik selvfølgelig morgenrunden alligevel. Vi er jo de seje fra køkkenlinjen...

Efter pausen gik vi i køkkenet. Der skulle bages kammerjunker og laves koldskål. Begge dele er en særlig dansk ret. Kammerjunkerne laves ligesom pebernødder, og de var i frisk errindring. Vi fik også pisket os til en meget lækker koldskål, der smagte af citronfromage, for der var citronsaft og skal i samt ymer.

Vi gik tidligt til frokost, for Heidi var syg, så vi ville hjælpe med at gøre maden klar. Mathilde og Josephine tog sig af frokosten i gruppe 2. Sejt! 

Efter frokost bagte vi kammerjunkerne, mens vi så Den Store nytårsbagedyst. Uha, det var spændende... Vi sluttede en dejlig dag af med at nyde den friske koldskål og de sprøde kammerjunker. Carl-Emil var lidt træt i dag, så han fik serveret sin på værelset. Mmmm!

 

Onsdag havde eleverne travlt med botræning og caféer.

 

Torsdag øvede Anna sig i læsning, mens Josephine og Mathilde havde musik og bevægelse med Ylle. Over middag var der kor for de tre piger, mens Carl-Emil spillede bordtennis i gymnastiksalen. 

 

Fredag stod på svømning eller motion på skolen. Da halvdelen af personalet skal på førstehjælpskursus fra 10.30-15.00 sluttede undervisningen allerede kl 10. Det samme vil gøre sig gældende næste fredag, hvor resten af personalet skal igennem kurset. 

 

I ønskes alle en rigtig dejlig weekend. 

< Tilbage