Ugebrev - Uge 1 - Friluftslinjen03-01-2022 - 14:03

Godt nytår - din bæver....

Så er juleferien forbi og vi er tilbage igen, klar til at tage hul på et nyt og spændende år på Lim'ern.

Mandag var en lidt grå dag, men vi startede friskt ud med at gå og cykle morgenrunden. Da vi mødtes i klassen gennemgik vi dagens program og blev introduceret til et nyt emne, som vi skal arbejde med de næste uger. Emnet er: "Bæver".

Vi startede med at snakke om bævere, hvor de bor, hvad de spiser og hvordan de lever. Eleverne viste faktisk allerede en masse om bævere. Vi så to små film om bævere, her kunne vi se dem svømme og bygge dæmninger. Så var det tid til at hilse på Bjarne - den udstoppede bæver. Vi kiggede på Bjarnes tænder, hale, bagpoter, forpoter, øjne og ører. Vi samarbejdede om at måle hinanden og skrive det på tavlen. Så målte vi bæveren og den er 106 cm lang og 86 cm rundt om maven.

Efter frokost gik vi en dejlig tur i blæst og regnvejr ned til stenen - det var dejligt at blive blæst lidt igennem. Da vi kom tilbage til klassen så vi en film om bæveren Bob, Katten Max og tre rumvæsner. Den var rigtig sjov, men vi blev ikke færdige, så vi ser resten tirsdag.

Tirsdag morgen var friluftslinjen klar til at tage på tur efter morgensang. Bil og bus stod klar og var varmet op, det var de unge folk på holdet også. Formiddagsmaden var pakket, og alle havde deres drikkedunke med.

Turen gik til Vilsted sø. Her skulle vi lære om bæverens mad/føde. På denne årstid er der ikke meget grønt føde at finde i åen og søen. (Men vi fandt dog lidt.) Derfor skulle vi også prøve at finde nogle pilebuske. Bæverens yndlingsmad er om vinteren er nemlig pilegrene. På gåturen langs søen kom vi ud til en dejlig shelterplads med en brændekløver. Den blev vi altså nødt til at prøve, og det var sjovt at kløve brænde.

Vi var hjemme i god tid før frokost, så vi fik tid til at tømme bilerne og få sat tingene på plads. Efter en god frokostpause mødtes vi i klassen. Her forsøgte vi at bruge vores tænder ligesom bæveren gør, når den gnaver i træer. Bæveren har jo nogle stærke fortænder. Til sidst så vi resten af bæverfilmen om Bob og Max – to lodne helte.

Onsdag var der botræning.

Torsdag arbejdede alle elever med deres faglige mål.

Fredag var nogle elever i hallen og spille bowling. Til svøming prøvede vi noget nyt, der var nemlig Vand-aerobic med Kent. Det var opvarmning inden vi skulle svømme baner og det var super sjovt.

God weekend.

Karen og Anne.