< Tilbage

Ugebrev uge 50 - køkkenlinjen13-12-2021 - 15:07

Julefryd... Evige fryd...

 

Kære læsere,

Så nærmer vi os...

Emnet i denne uge er "Jul i andre lande", og efter morgenrunden og  pausen dykkede vi ned i, hvordan man holder jul i Kenya. Vi så billeder om dyr og mennesker, køkkener og butikker, som alle var helt anderledes end noget, vi kender fra Danmark. Tirsdag skal vi lave mandazi, en slags kogte boller lidt som norske klejner og afrikansk the med krydderier. En the, der bliver drukket til morgenmad i Kenya. Bollderne skal koges og ike i ovnen, da en del mennesker i Kenya ikke har en ovn, men kun bruger bål. Vi bruger dog et komfur, men teknikken er det samme. Vi fik også lavet en indkøbsliste OG danset til lidt julemusik. En del af eleverne var noget trætte i dag, så vi trængte til lidt musik og bevægelse.

Efter frokost gik vi i gruppe 1 og tjekkede varer ud, så vi vidste nøjagtigt, hvad der skulle købes ind. MEEEN istedet for at købe ind, gik vi i klassen og så en dejlig julefilm om snedsker Andersen. Det var lige, hvad alle trængte til...

 

Tirsdag var der ikke mange på køkkenlinjen. Ida Sofie, Josephine manglede, og Carl-Emil døjede med ørene. Og Majken blev kaldt hjem til sin datter. Heldigvis kunne os der var tilbage forbyde os videre i Kenya. Efter morgenrunde og pause gik vi i gruppe 1´s køkken. Vi lavede en gærdej og satte til hævning. Imens gjorde vi den afrikanske the klar, så den kunne trække. 

Efter frokost blev bollerne kogt som over et bål, meeeen vi gjorde det nu på komfuret. Theen fik tilsat mælk og varmet op igen. Imens så vi en masse fra Kenya, om landet, menneskene og sproget. Wafande har indspillet "Her bor jeg" med nogle tekstlinjer på swahili, og billerder, der viser ligheder og forskelle på at bo i de to lande. Det var noget, vi kunne lide!!!

Vi sluttede af med en lille quiz om Kenya - alle rigtige!!

Onsdag er botræningsdag, mens torsdag er meget juleafslutning og fest, inden mange elever tager hjem fredag.

 

Efter jul starter køkkenlinjen med at tage køkkenkørekort - det bliver spændende...

RIGTIG GOD JUL TIL ALLE!!!!

  

< Tilbage