< Tilbage

Ugebrev - uge 13 - Køkkenlinjen 28-03-2022 - 14:08

Vi rører og rører i dejen 

Kære læsere. 

 

Så blev det nok engang mandag. I dag var vi så heldige at have gæster med på køkkenlinjen. Vi havde nemlig besøg fra Vester Mariendal Skole, som ligger i Aalborg. De ville gerne se, hvordan det er at være elev på Limfjordsskolen. Så vi havde Julie og Anna med i midtermodulet sammen med deres lærer Lise. 

Temaet i køkkenteori var atter dej - denne gang rørt dej. I klassen (efter morgengåtur og pause) snakkede vi om, hvad en rørt dej er. En rørt dej er (som navnet lyder) en dej, som man kører sammen. Dog er det ikke ligegyldigt, hvilken rækkefølge man rører dejen i. Så der var lidt nogle huskeregler: alle ingredisenser skal have samme temperatur, det skal piskes masser af luft i dejen og til sidst skal melet sis i dejen og derefter vendes i dejen med en dejskraber. Gør man disse ting er man sikker på at få en lækker og luftig dej. 

Vi lavede også lidt forskellige forsøg. Først skulle vi piske sukker sammen med hhv. olie, smør og margarine. Olie og sukker blev nærmest helt vandet, smør og sukker blev blødt og hang godt sammen og margarinen blev frygtelig klumpet. Så vi blev enige om, at det er bedst at bruge smør, når man skal lave en rørt dej. Vi lavede også et andet forsøg, hvor vi blandede vand, frugtfarve og olie sammen i et syltetøjsglas. Frugtfarven gjorde, at vi rigtig kunne se, hvordan olie og vand ikke var så gode venner og ikke ville blandes sammen. Derefter hældte vi en æggeblomme i og vupti - så ville vand og olie godt blandes sammen. Vi nåede også lige at lave indkøbssedlen til i over middag. I morgen skal vi nemlig lave chokolademuffins, som vi gemmer og tager med på studieturen. 

Over middag gik turen i det dejligste solskinsvejr til Fakta, hvor vi fik købt æg, smør, muffinsforme og mørk chokolade. Mums vi glæder os til at lave muffins i morgen. 

 

Tirsdag selvfølgelig med masser af sol til morgenrunden. Tilbage i klassen fortalte vi igen om studieturen. Efter pausen gik vi i gruppe 1´s køkken for at piske dej til muffins med chokolade. Efterhånden har eleverne rigtig godt styr på køkkenet. Anna og Julie tændte ovnen, Josphfine hentede ekstra mælk i storkøkkenet hos Heidi, mens Mathilde stod for at lune mælk og smør i mikroovnen. Mega sejt! Der blev målt og vejret OG ganget, for opskriften skulle fordobles, så der kan blive 2 muffins til hver på studieturen. Til sidste kom de i ovnen og hævede flot op.

Efter frokost skulle vi deltage i et eksamensprojekt om, hvad vi kunne huske fra uge sex. Heldigvis kunne vi huske ret meget, når vi hjalp hinanden. Så håber vi, de kan bruge det til eksamen på VIA i Århus. Vi gjorde os ihvertfald umage. Bagefter så lidt af et afsnit fra Den Store Juniorbagedyst, hvor de bager og pynter muffins. Så flotte vil vi også lave vores, når vi kommer til Grenå.

Til sidst tog vi jakkerne på og løb afsted, for vi var inviteret til fernisering på kunstlinjen, der havde lavet glaskunst. Mega flot skinnede det i solen. Vi fik fine drinks og frugt på pinde til. MMMMM! 

 

Onsdag stod på botræning og caféer.

 

Torsdag var helt anderledes end den plejer. Grundet den store forårskoncert i kirken om aftenen skulle hele koret ned og have generalprøve torsdag formiddag. Der var derfor ikke individuelle hold den dag. Eleverne fik lov til at slappe af over middag, så de kunne være helt klar til koncerten. Og hvilken koncert! Det gik bare super godt og det var nogle stolte og trætte elever, der kom i seng torsdag aften :)

 

Fredag var der kun et lille hold til ugebrev. De fleste af linjens elever tog hjem torsdag efter koncerten, så der var kun Josephine og Julie til ugebrevstimen. 

 

I næste uge er sidste uge inden påskeferien. Vi skal repetere alt det, som vi har lært indtil videre. Og så skal eleverne have udleveret ders køkkenkørekort. Vi må også i næste uge sige 'farvel og på gensyn' til Julie. Hun skal nemlig i praktik i skolens køkken hos Heidi mandag, tirsdag og torsdag, hvor hun skal hjælpe med at lave den varme frokost. Så er det godt, at hun har fået så meget erfaring på køkkenlinjen :) 

< Tilbage