< Tilbage

Ugebrev - uge 12 - Køkkenlinjen 21-03-2022 - 14:00

Flad som en..... pandekage :) 

 

Kære læsere. 

 

Mandag startede ud med en frisk gåtur i det dejlige forårsvejr. Carl-Emil var ninja og kørte morgenrunden hele tre gange på sin cykel - mega sejt. Over i klassen gennemgik vi dagens program og temaet var pisket dej. Pisket dej er en ret vigtig dej syntes vi alle sammen. Det er nemlig den dej vi bruger, når vi bl.a. skal bage en kage eller lave pandekager. Og det er heldigt - for pandekager er lige præcis det vi skal lave i morgen. Vi fik også lige set til vores kartoffel. Den er fået lidt flere spirere, så det bliver spændende, hvor meget de er vokset på mandag, hvor vi skal tjekke igen. 

Efter formiddagspausen gik vi igang med køkkenteori. Vi lærte, at det er vigtigt først at piske æg og sukker rigtig godt sammen. Det er for at der dannes luftbobler i dejen (som i sidste ende gør at fx en kage bliver rigtig lækker, blød og svampet). Vi lavede et forsøg, hvor vi skulle piske æg og sukker sammen i først 30 sekunder - så 3 minutter og til sidst i 5 minutter. Der var meget stor forskel på de tre deje. Vi lavede også et lille forsøg med bagepulver. Bagepulver kan nemlig det magiske, at det bruser op (udvikler kuldioxid), når det kommer i kontakt med vand. Vi prøvede at hælde lidt bagepulver i et glas vandx. Vi kunne alle se og høre, hvordan det rigtig brusede - helt ligesom når man hælder en sodavand op. Dog kan man ikke drikke vand blandet med bagepulver. Det giver nemlig en rigtig ondt i maven. 

Vi gennemgik også de to opskrifter, som vi skal lave i morgen. Vi skal prøve at lave en dej til pandekager med bagepulver og en dej uden bagepulver. Så skal vi se, om vi kan smage forskel på de to forskellige slags. 

Over middag gik turen til Fakta. Vi skulle ikke have så meget, da de fleste ingredienser allerede er i køkkenet i gruppe 1. Vi skulle kun have en bakke æg, som Josephine betalte for med faktakortet. Hun underskrev også selv bonen :) Tilbage i klassen nåede vi lidt afslapning til roligt musik. Det var noget alle var glade for. 

 

Tirsdag og solskin, som vi plejer... Det er luxus at gå morgenrunden i forårssolen. Der blev til meget sang.

Efter pausen skulle vi i gruppe 1´s køkken og starte på vores piskede dej. Der blev lavet 2 slags pandekagedej; en med bagepulver og en uden. Ellers var de ens. Der skulle piskes meget og længe, inden panderne blev varmet op.

Det blev ikke helt til at mange pandekager, som Rasmus Klumps mor kan lave, men der var alligevel så vi kunne smage en af hver slags.

Efter frokost så vi Mette Blomsterberg lave pandekager. Hun var næsten lige så dygtig til det som os.... Og bagefter smagte vi selv vores. De pandekager, der havde bagepulver i, var blevet noget tykkere end de andre. Men begge smagte godt.

Vi sluttede af med at fortælle vitser om... Gæt engang - pandekager!!

 

Onsdag var Mathilde i praktik hos Kirsten. Hun hjalp med at gøre hele skolen rent og feje gymnastiksalen. Mega sejt!! Vi gentager successen igen næste onsdag. Resten af eleverne havde almindelig botræning og caféer over middag. 

 

Torsdag var der individuelle hold og kor over middag. Eleverne er i fuld gang med at øve sig til forårskoncerten, som er i næste uge. De glæder sig rigtig rigtig meget. 

 

Fredag stod på svømning og motion på skolen. I ugebrevstimen blev programmet for studieturen endelig offentliggjort. Vi skal til Grenå - nærmere bestemt Dronningens Ferieby. Det bliver vores base, men hver dag er fyldt med spændende ting og aktiviteter. Nærmere information vil komme, når vi nærmer os uge 20. 

 

God weekend til alle :) 

< Tilbage