< Tilbage

Ugebrev - uge 7 - Køkkenlinjen 18-02-2022 - 10:40

Fastelavn er mit navn - boller i min maaaaaaaave 

Kære læsere.

 

Så fik vi skudt sidste uge igang inden hele Limfjordsskolen går på vinterferie. Det skulle selvfølgelig fejres med et par festlige (fastelavns) dage. 

Desværre regnede det mega meget mandag, da vi skulle ud på vores morgenrunde. Så vi tog en hurtig beslutning og tog i gymnastiksalen i stedet for. Her tog vi en computer med ned, så vi kunne høre noget lækkert musik, mens der blev danset og hygget løs. Tilbage i klassen gjorde vi klar til formiddagspause og bagefter kunne vi komme igang med ugens tema: fastelavn. Vi gennemgik opskriften for tirsdagens praktiske produkt: fastelavnsboller med hjemmelavet creme. Vi så lidt forskellie videoer om, hvordan dejen og cremen blev lavet samt, hvordan man folder fastelavnsbollen, så alt den lækre creme bliver derinde, mens bollerne er i ovnen. Det kræver nemlig en helt særlig teknik. 

Mens vi gennemgik opskriften fik vi også repeteret noget af den køkkenteori, som vi har haft om. Bl.a. at gær rigtig gerne vil hygge sig med fingervarmt vand og sukker, så den kan vokse rigtig meget, mens den hæver. Vi sluttede midtermodulet af med lidt afslapning på enten sækkestol eller mens man sad med en mandala. 

Over middag tog vi hvid bus i Fakta. Det regnede nemlig stadig rigtig meget. Så det blev en hurtig indkøbstur. Tilbage i klassen kunne eleverne vælge imellem afslapning eller spil. Mathilde og Anna ville gerne spille og vi prøvede et nyt spil: Foodspinner. Det er et sjovt og lærerigt spil omkring madvarer og madspil. Der var tre forskellige kategorier: fakta-fisken (hvor man skulle svare på spørgsmål), billed-bær (hvor man skulle gætte svaret på baggrund af noget billedmateriale) samt grønt & grimasser (hvor man skulle mime en sætning). Den sidste var ret svær - her skulle Majken fx mime 'Kiwi er både en fugl og en frugt'. Det var ret svært.. 

 

Tirsdag stod på den store produktion af fastelavnsboller. Det havde vi glædet os til! Efter en tur rundt efter morgensang (vejret var heldigvis godt) og pause gik vi over i køkkenet hos gruppe 1. Først skulle vi lave gærdejen. Vi blandede gær i sødmælk og rørte rundt, indtil alt gæren var opløst. Så kom er lidt salt, æg og sukker i. Da det var rørt godt rundt puttede vi mel i. Til sidst skulle der smør i. Det blev lidt hårt kun at bruge vores arme til at røre i dejen, så Majken fandt en elpisker, som havde to dejkroge i stedet for piskeris. Så gik det meget nemmere :) 

Inden vi gik til frokost skulle vi også lige have lavet den hjemmelavede vaniliecreme. Mette havde fundet en opskrift, hvor alle ingredienser (vaniliesukker, æg, majsstivelse, sødmælk og sukker) skulle i en gryde og så ellers varmes op, så det blev tykt. Det tog lidt tid, men til sidst havde vi en dejlig tyk creme, som kom i køleskabet hen over frokostpausen. 

Efter frokost samlede vi vores fastelavnsboller. Eleverne fik hver deres firkant dej, som de puttede creme og lidt hakket mørk chokolade i. Så øvede vi at lukke bollerne rigtigt, så alt cremen ikke ville ryge ud, mens de var i ovnen. Da det var klaret, blev alle bollerne penslet med lidt æg. De kom i ovnen og efter 15 minutter var der dejlige, flotte og lækre fastelavnsboller klar. Og alle bollerne klarede ovnen uden at 'spilde' creme :) Fastelavnsbollerne fik lov til at køle ned i køleskabet i 20 minutters tid inden de var klar til at få glasur på. Hver elev fik deres egen fastelavnsbolle og pyntede den med hvid glasur. Og så var der ellers tid til endelig at smage dem. Og hold da op de var gode. Dem kan vi helt sikkert godt lave igen.

 

Onsdag stod på botræning og caféer.

 

Torsdag havde eleverne travlt med de individuelle hold, som de er på. Over middag var der kor. 

 

Fredag stod på badeland i Rønbjerg. Det er en fast tradition, at skolen tager i badeland fredagen op til en ferie - og den her fredag var ingen undtagelse. Så der blev plasket, nydt boblebadet og rutsjet på vandrutsjebanerne. Tilbage på skolen var det morgensang og ugebrev. Majken var gået på tidlig vinterferie, så denne fredag var Thomas den, som styrede slagets gang. Det gik heldigvis godt og han sørgede for, at eleverne blev sendt godt afsted på vinterferie. 

 

I ønskes alle en dejlig weekend. 

< Tilbage