Ugebrev - Uge 17 - Friluftslinjen27-04-2022 - 08:20

Rådyr og Alpacaer

Mandag gik vi en dejlig morgenrunde i dejlgt solskin. Efter formiddagspausen snakkede vi lidt om studieturen. Vi snakkede blandt andet om hvad vi kunne tænke os at spise de forskellige dage og at vi skal lave det meste mad på bålet. Vi snakkede også om hvad vi kan lave på gården, fodre dyr, sejle på søen, fiske, lege på høloftet og klatre på klatrevægen. Vi glæder os alle rigtig meget til turen og det er svært at stoppe med at snakke om den når vi først er kommet i gang.

Vi lærte også lidt om alpacaer, for tirsdag skal vi nemlig til Gundersted Købmandsgård igen, og de har tre alpacaer, som vi har fået lov at hilse på og gå en tur med. - Det bliver spændende.

Efter frokost arbejdede vi videre på vores billeder af rådyr og vi blev næsten færdige. Vi har revet papir i forskellige grønne nuancer i strimler og lavet en collage, som skal være baggrund til rådyrene. Når de er helt færdige skal vi finde et fint sted på skolen at udstille dem.

Tirsdag efter morgensang drog vi afsted til Gundersted Købmandsgård, hvor de tre alpacaer Eliot, Egon og Benny ventede på os. Vi fik først lige en tår formiddagskaffe og lidt frugt og snakkede med nogle af dem, der arbejder på Købmandsgården. Da vi kom ud fik alpacaerne grimer og snore på og så var vi klar til at gå. Sabina, som ved rigtig meget om alpacaer, tog os med på en dejlig tur, som de kalder "Vindmølle-turen", den var 4,2 km lang og vi gik forbi nogle vindmøller, og der var en rigtig fin udsigt over området. Victor fik øje på en ræv ude på en mark, ræven fik øje på os og løb, men stoppede op og kiggede lidt på os inden den forsvandt. De elever, der havde lyst, fik lov at holde en alpaca i snor mens vi gik, det var rigtig sjovt og hyggeligt, men også lidt svært. Når der kom en bil eller traktor forbi blev alpacaerne lidt bange og nogle gange stoppede de bare op for at spise græs. Alle elever var meget rolige omkring alpacaerne og klarede det rigtig fint. Sabina var super god til at fortælle hvad vi skulle gøre og svare på spørgsmål om alpacaer.

Da vi kom tilbage til skolen var vi lidt trætte og meget frokostsultne. Efter en tiltrængt pause mødes vi i klassen og så et afsnit af Bonderøven.

Onsdag var der botræning og cafeer.

Torsdag arbejdede eleverne med deres individuelle mål om formiddagen. Om eftermiddagen var der kor og landart.

Fredag var der gymnastik i hallen og svømning. Efter pausen mødes vi i klassen til ugebrevstime.

God weekend.