< Tilbage

Ugebrev - uge 17 - Køkkenlinjen 25-04-2022 - 14:08

Fun Fact: Vi har spist 'boller i karry' de sidste 120 år 

Kære alle.

Så er foråret rigtig kommet til Limfjordsskolen og Løgstør. Vinterjakkerne er pakket væk og vi kan nok engang gå morgenrunden i lette jakker uden handsker, huer og masser af halstørklæder. Hvor er det bare lækkert. 

Inden vi gik til formiddagspause, skulle vi måle længen på spiren på vores kartoffel. Hele 3 cm er den nu. Det betyder, at den på en måned er vokset til dobbelt størrelse. Mon den er 6 cm i slutningen af maj? Det må tiden vise :)

Efter formiddagspausen gennemgik vi madprogrammet for i morgen. Der skal vi nemlig lave boller i karry, som er en sand klassiker på Limfjordsskolen. I den her ret skal vi have en masse lækre grøntsager og æbler i. Efter at have set og læst opskriten hjalp Mathilde og Josephine med at lave indkøbslisten. Vi skulle bl.a. bruge mel, karry, mælk og æg. Bagefter gik vi over i gruppe 1, hvor vi tjekkede op på, om de evt havde nogle af ingredienserne. De havde faktisk en del af det, som vi skulle bruge. Så indkøbslisten skrumpede ind til 5 ting: hakket svinekød, karry, løg, bladselleri og madlavningsfløde. Vi sluttede timen af med lidt musik og bevægelse. 

Over middag tog vi i Fakta i høj skolskin. Sikke et dejligt vejr. Vi fik handlet vores varer og gik retur til klassen, hvor vi nåede lidt afslapning. 

Så blev det tirsdag. Efter morgensang gik vi morgenrunden. Desværre var solen gemt bag ved skyerne. Da vi sad i klassen i formiddagspausen, kom arl-Emils mor. Hun havde en stor pose med, de var fyldt med lækkerier. Der var franskbrød, hindbær, pålægschokolade, spegepølse, smør. Der var også cacao, appelsinjuice og ikke mindst flødeboller. I påskeferien havde Carl-Emil nemlig fødselsdag, så nu sang vi fødselsdagssang for ham. Efter pausen gik vi i gruppe 1. Her gik vi i gang med at lave karrysovs og kødboller til vores studietur. Mathilde og Carl-Emil ordnede gulerødder, Anna tog sig af sellerien, mens Josephine skar æbler. Alt sammen kom i en gryde med løg og karry. Så begyndte det at dufte dejligt. Carl-Emil og Anna rørte i sovsen, og alle mand var med til at smage til. Den blev god...

 Mathilde æltede farsen rigtig godt, mens Josephine slog æg ud og puttede dem i. Der kom også havregryn og mælk i. Da vi gik morgenrunden, fandt vi et sted, hvor der voksede løgkarse. Det plukkede vi en buket af. Den blev hakket fint og kom også i farsen. Farsen kom i en "sprøjtepose", så der kunne laves fine boller. De blev kogt i vand, og så var de klar.

Efter frokost så vi "Madmagasinet", der handlede om indmad. For eksemplen synes Mathilde, det var super sjovt, da de lavede frittrede lammenosser!!! Det blev vi hurtigt enige om, vi IKKE behøvede at lave på køkkenlinjen...

Mens vi så fjernsyn, serverede Carl-Emil flødebollerne, som vi havde gemt. De var gode...

Til sidst manglede vi bare at få køkkenet ryddet op OG skrive ugebrev, så det gjorde vi.

 

Onsdag stod på botræning og caféer. Mathilde var nok engang i praktik ved Kirsten. Her hjalp hun hende med at gøre rent over på skolen.

 

Torsdag gik med individuelle hold og kor. Koret skal snart til bl.a. Vestermarksskolen i Aars for at synge koncert, så eleverne øver på livet løs.

 

Fredag stod der svømning og motion på skolen på programmet. Efter morgensang gik vi igang med ugebrev, hvor vi så ugens billeder. 

 

I ønskes alle en dejlig weekend. 

 

< Tilbage