< Tilbage

Ugebrev - Uge 14 - Friluftslinjen05-04-2022 - 15:38

Gundersted Købmandsgård og bålmad.

 

Mandag kørte vi en tur til Gundersted Købmandsgård, som er en købmandsbutik og meget mere. Vi fik først vores formiddagsfrugt og -kaffe i deres dejlige opvarmede lade. Det var rigtig dejligt for det regnede og blæste virkelig meget. 

 

Vi fik en spændende rundvisning af Michael, som arbejder på Købmandesgården. Vi så hvordan de laver brænde, som bliver solgt i butikken i sække og leveret hjem til folk på paller. De elever, der havde lyst fik lov at prøve deres seje flækkemaskine. Vi hilste på de tre alpacaer, de har gående og fik lov at fodre dem. Rundturen sluttede inde i Købmandsbutikken, hvor vi mødte Jeanette, som stod ved kassen. Vi fik noget at vide om at arbejde i en butik, hvad man skal huske og hvilke arbejdsopgaver der er. Til sidst fik vi handlet ind til det bålmad vi skal lave tirsdag.

 

Det var rigtig spændende at besøge en arbejdsplads med andre unge mennesker og nogle elever begyndte at tænke på om det var et sted de kunne have lyst til at komme i praktik på et tidspunkt.

 

Vi kørte hjem på skolen igen til frokost og efter fokost mødtes vi i klassen. Vi besøgte Kunst og Samfund for de havde noget spændende vi skulle se - inden det var for sent. Det var et terrarie med sommerfugle i. Sommerfuglene havde været larver for nogle uger siden, så havde de forpubbet sig og for et par dage siden kom de ud af pubberne og foldede vingerne ud. Det var rigtig spændende at se. Det er jo faktisk den samme proces med vores egne melorm, som forpubber sig og bliver til melbiller.

 

Vi gik tilbage i klassen og begyndte at lave baggrunde til vores rådyr. Vi tog en masse papir i forskellige grønne farver og rykkede det i strimler. Stimlerne limede vi på to træplader. Vi blev ikke færdige, så vi fortsætter en anden dag. Når pladerne er helt fyldt med "græs", så limer vi rådyrene på - det bliver spændende at se det færdige resultat.

 

Tirsdag var det heldigvis blevet bedre vejr - vi skulle nemlig lave mad på bål. Vi delte os i to hold, nogle gik i køkkenet og hakkede og snittede grøntsager og nogle gik ud og tændte op i bålet. Vi ville lave en lækker bålgryde, som vi kan fryse ned og tage med på studietur - så er der hurtig aftensmad den første aften. Der blev som sædvanligt arbejdet på højtryk, Mia og Tobias skrællede gulerødder og skar dem i stykker sammen med peberfrugt, spidskål, porre, løg og hvidløg. Da alle ingredienser var klar var bålet også klar. Ude ved bålet blev der også flækket en masse brænde, så der var både til denne dag og de næste bål vi skal lave. 

 

Da manden var færdig og alt var ryddet op gik vi i klassen og kiggede lidt mere på Hellevad Vandmølle - vi glæder os virkelig til at komme derned.

 

Onsdag var der botræning og cafeer.

 

Torsdag arbejdede eleverne med deres individuelle mål. Holdet med praktiske opgaver dækkede bordet til den store påskefrokost. Bagefter blev der savet træ klart til at bygge et bur af. Fællesspisningen var i Pyramiden, og der var Påskefrokost på menuen - lækkert.

 

Fredag var der gymnatik i hallen og svømning inden morgensang og ugebrevstime. 

 

Rigtig god Påskeferie !!

< Tilbage