Ugebrev - Uge 39 - Hold B30-09-2022 - 10:30

Energi og affald

Mandag startede hele skolen op på et nyt emne om energi og affald. Til morgensang hang der et banner og nogle skilet i Pyramiden, eleverne undrede sig over hvad det gik ud på. Vi så en film om Energipatruljen, som havde været på besøg på skolen og se om vi kunne finde ud af at slukke lys og lukke vinduer. De havde fundet meget lys, der var tændt og vi er nu alle blevet enige om at vi skal huske at slukke lyset på vores værelser hverdag. Energipatruljen vil kigge forbi om morgenen og se om vi har husket det!!!!

Efter morgensang gik vi morgenrunden og vi havde taget spande, nip-nappere og handsker med for vi ville nemlig samle affald undervejs. Det gik rigtig godt vi fik samlet en masse affald, selv om det regnede. På vejen mødte vi en mand der var ved at gasse nogle muldvarper, ham fik vi lige en lille snak med.

Da vi havde holdt pause sortede vi affaldet. Jern, metal, pant og farligt affald blev sorteret fra resten og vi vejede det hele, vi skal nemlig se hvor meget affald skolen kan samle på to uger. Vi havde samlet 2.3 kg.

Efter frokost snakkede vi om hvor i vores huse vi bruger energi. Alle elever fik et billede med et hus og skulle sætte krydser ved de ting der bruger energi. Bagefter snakkede vi om det de havde sat kryds ved. Vi snakkede om hvor i klassen vi bruger strøm og om hvordan vi kan spare på strømmen. Det kan vi blandt andet ved at slukke lystet og slukke projektoren på stikkontakten, så den lille blå lampe ikke bruger strøm.

Tirsdag startede som manda g, regn i store mængder. Efter morgensang, iførte vi os regntøj, tog en bus og en bil og kørte til Ranum. Her parkerede vi ved Brugsen, hvor vi holdt vores pause. Derefter tog vi en runde i byen, hvor vi samlede affald og hilste på nogle af de lokale. En våd tur men god tur. På vej hjem så passagerne i bussen en dør i kanten af vejen, denne blev hjembragt og er indtil videre det største/vådeste stykke affald der er blevet fundet.

Efter middagspausen sorterede vi affaldet og vejede det, ny Limfjordsskole rekord på 31,3 kg!!

Torsdag Til morgensang var vi spændte på, hvor meget skrald alle holdene havde samlet. Det blev ret mange kilo(kg). Hold B havde jo også fundet en hel dør. Den vejede mange kilo. På dagens morgentur skulle vi så se om vi kunne samle mere skrald i Løgstør. Meeeen, det var lidt svært i dag. Det blev til 0,660 kg. Trist for det samlede tal som vi skulll fortælle til morgensang fredag. Men faktisk var det jo godt, at der ikke var ret meget affald i naturen. Efter pausen prøve vi at lave energi på to forskellige måder. Noge byggede en træbåd, som vi fik til at sejle med elastik-energi. Andre fik lavet energi med damp - en rigtig dampmaskine. Efter frokost var vi til fællessang og en var i praktik.