Ugebrev - uge 39 - Hold A30-09-2022 - 10:30

Grønt flag -grøn skole

ENERGIPATRULJEN kom forbi!!

Kære Forældre og andre.

På hele Limfjordsskolen har vi i denne uge taget hul på en nyt TEMA på hele skolen, som handler om ENERGI. Vi har valgt at arbejde med GRØNT FLAG - GRØN SKOLE og herunder sætte mest forkus på ENERGI. Men vi vil også sideløbende arbejde med andre relevante emner, som støtter op omkring den grønne omstilling.

Mandag morgen til morgensang var der pyntet op i pyramiden med et mærkeligt grønt flag og flere søjler. Det viste det sig, at der havde været besøg af to mærkværdige fyre, der gik rundt på skolen; ENERGIPATRULJEN. De tjekkede hvor gode vi er på Limfjordsskolen til at slukke lyset rundt omkring på gangene, værelser, lokaler osv. og hvor meget energi vi bruger på skolen! Heldigvis var det et par flinke fyre, som vi allerede kender!! Men der er mange steder, hvor vi skal øve os i at slukke lyset... og lukke vinduer mv.

I klasserne på Hold A1+A2 startede vi med at læse, inden vi tog hul på at snakke om energi. Vi tog hul på emnet ENERGI. Først kiggede vi på hvilke ting vi bruger strøm til i vores hjem. . Eleverne skulle skrive ned, hvad de havde brugt strøm til dagen før . . .og det var overraskende MANGE!! Bagefter fik vi en snak om, hvilke til der var livsnødvendige og om der var ting vi måske godt kunne leve uden! Det gav rigtig gode snakke.

Efter frokost tog vi regntøjet på og gik ud for at samle skrald. Det skal nemlig vejes, så vi kan se, hvor meget skrald Limfjordsskolen kan nå at samle på 2 uger. Vi fik ihvertfald samle meget allerede her den første dag. Vi sluttede af med UltraNyt i klassen.

Tirsdag startede dagen i pyramiden med at optælle hvor mange kilo affald, der var samlet ind og hvor mange elever, der havde husket at slukke lyd og lukke vinduer på værelset inden morgensamling. Herefter gik vi i klassen og gik i gang med læsning. Efter 10-pausen tog vi fat på ENERGI emnet igen! Vi snakkede om Energi og Vedvarende Energi. Vi læste om fossile brændstoffer og vedvarende energi. Herefter gik vi en længere tur i byen, hvor vi samlede affald og sorterede affaldet i klassen bagefter. Over middag var der cykeltræning (i regnvejr!!) og tilsidst UltraNyt i klassen, som bl.a. handlede om Atomkraft, hvilket passede perfekt ind i vores tema.

Onsdag var botræningsdag for langt de fleste, mens et par stykker var til ridning.

Torsdag startede med morgensamling og læsning i klassen. Herefter en lille morgengåtur, hvor der igen blev samlet affald! Efter 10-pausen havde Hold A2 Trafiklære - vi er i gang med at forberede os til cyklistprøven, som løber af staben tirsdag i uge 41. Vi får besøg af Rene fra Løgstør politi, som vil fortælle lidt om færdselsreglerne på cykel. Limfjordsskolen har sin egen (ikke krævende) cyklistprøve, som alle elever "består". I slutningen af timen arbejdede eleverne med matematik - Volumen.

På Hold A1 arbejdede eleverne videre med emnet "VAND". Der blev løst opgaver til den store guldmedalje og alle elever arbejdede med stor iver med opgaverne.

Efter en dejlig frokost var der fællessang sammen med resten af skolen.

Fredag var der svømning og motion på skemaet. Herefter morgensamling, hvor der igen blev noteret indsamlet kilo affald mv. I ugebrevstimen, så vi UltraNyt og gennemgik ugen og næste uges skema.

Vi skal bl.a. besøge Vegger Biogas, som vi helt sikkert bliver meget klogere på.

I ønskes en rigtig god weekend

Mange hilsener Hold A