< Tilbage

Ugebrev - uge 39 - Hold D28-09-2022 - 19:56

Grønt flag - Grøn skole og tur ud i regnen for Hold D

Halløj ude ved skærmene

 

Mandag startede vores forløb omkring Grønt flag - grøn skole, hvor overskriften for os på Limfjordsskolen hedder "Energi". Emnet er jo meget aktuelt lige for tiden, og vi skal derfor lære en masse omkring energi. Derudover skal vi arbejde med affald og affaldsindsamling. 

Til morgensang skete der nogle særlige ting. Vi så bl.a. en film med skolens energipatrulje, som havde været rundt på skolen for at tjekke, om der var slukket lys og lukket døre og vinduer. Det var skolens pedel Jimmy og Jens, som havde været på spil. I kan finde den fine video på youtube under Energipatruljen. Vi fik desuden vist nogle diagrammer, som vi skal bruge til at registrere hvor meget affald, vi får samlet i skoletiden de næste to uger - og hvordan det går med at huske at slukke lyset osv. på værelserne, når man går i skole. 

Resten af dagen bød på morgengåtur, undervisning i vedvarende energi og læsning. Over middag hoppede vi i skolens køretøjer og kørte ud til en lokal vindmøllepark, hvor vi kom helt tæt på en kæmpe vindmølle med sus i vingerne. 

Tirsdag havde vi planlagt en tur ud i det blå. Det regnede helt vildt, men vi holdt fast i planen og tog regntøjet og gummistøvlerne på. Vi kørte til Arden Naturpark, hvor vi bl.a. hyggede med bål og fodring af dådyrene. Herefter kørte vi hjem til Lisbeth i Aars, hvor vi spiste madpakkerne fra Heidi. 

Undervejs på turen kørte vi forbi en solcellepark i Vindblæs, hvor vi fik kigget og snakket om, hvordan sådan et anlæg laver strøm. 

Da vi skulle tilbage til Løgstør ville skolens caddy lige pludselig ikke køre mere, så vi måtte have fat i Falck, som efter laaaang ventetid kom og hentede bilen, Philip, Mathilde og Lisbeth. Herefter blev bilen transporteret til værkstedet i Løgstør, og vi blev kørt over på skolen. Det var nu meget sjovt at prøve, syntes Philip. 

Onsdag var der botræning og onsdagscafé'er. 

Torsdag var det endelig tørvejr. Vi nød derfor morgenturen med sol. Efter 10-pausen delte Anne-Louise flødeboller ud, da hun havde sidste arbejdesdag på Limfjordsskolen i denne omgang. Hun skal hjem på gården og arbejde + lave en masse andre projekter. Heldigvis bliver hun tilknytttet som vikar på skolen. 

Efter flødebollerne så vi film omkring affald, sortering og genanvendelse. Philip hjalp desuden med at veje en skærm til en lastbil, som Lisbeth havde fundet i vejkanten på vej til arbejde. Vi skal jo samle affald i de her uger. Den vejede 6, 5 kilo. 

Inden middag fik flere cyklet en tur, mens andre fik gjort klassen klar til fællessang over middag. 

Over middag blev der sunget løs. 

Fredag var der svømning og motion. Vi rundede ugen af med ugebrev og Ultra Nyt. Vi gennemgik desuden den kommende uge, hvor Sara den nye lærer kommer med på vores skolehold. Vi glæder os til at møde hende. 

I næste uge begynder elevkonferencerne også for 1. års eleverne. 

Ha en rigtig god weekend. 

Mange hilsner fra Skolehold D 

< Tilbage