Ugebrev - Uge 38 - Hold B21-09-2022 - 16:06

Bål og udstilling

Mandag sang vi fødselsdagssang for Joachim, han havde nemlig haft fødselsdag i weekend. Efter morgensang gik vi som altid morgenrunden. I dag så vi en slamsuger, der var i gang med at suge noget bag en hæk - vi fandt aldrig helt ud at hvad det var, men det lugtede virkelig dårligt.

Vi snakkede om hvad der skal til for at en cykel er lovlig - reflekser for og bag, reflekser på hjul og pedaler, bremser og ringeklokke. Da vi havde helt styr på det gik vi ud og tjekkede vores egne og skolens cykler for at se om alt var i orden. De fleste var lovlige, men der var et par stykker, der manglede reflekser eller ringeklokke. Der blev også tid til en lille cykeltur for de elever, der havde lyst.

Da vi havde frokostpause begynde brandalamen pludselig at larme og vi gik alle stille og roligt ud til vores samlingsstede på p-pladsen. Det var heldigvis bare en øvelse, og nu ved vi at vi har styr på hvad man skal gøre, når alarmen lyder.

Efter frokost lavde vi bål og pandekagedej. Vi er nemlig blevet færdige med vores snitte-ting og det var tid til at teste om pandekagevenderne kunne vende pandekager, om knivene kunne skære og om gaflerne var til at spise med. Det hele virkede, som det skulle og alle fik lige så mange pandekager, de kunne spise. Det var dejligt at tænde bål igen og at se at de fleste elever har helt styr på hvordan man gør.

Tirsdag på morgenrunden så vi en minigraver og at der var blevet lagt et meget langt fjernvarmerør i jorden, ved siden af hvor slamsugere stod i går - det er ret spændende at følge med i hvad der sker og hvilke maskiner de bruger. Da vi kom tilbage så vi at der havde været en lastbil og læsse en kæmpe dynge sand af. Det skal bruges til at lægge fliser i ved shelteren. Nu bliver det spændend at se hvornår det bliver kørt hen i hullet.

Om formiddagen øvede vi os igen i at cykle og huske alle færdselsreglerne, det blev til mange runder. Efter frokost lavede vi en fin udstilling med de ting vi har snittet. Vi lagde alle tingene i en montre ved Pyramiden og lavede et fint skilt, så alle kan se hvem, der har lavet tingene.

Vi så en lille film om hvordan vores affald bliver sorteret efter vi har sorteret det og kommet det i containeren. Hvis I vil se filmen igen, så den her: https://renonord.dk/sortering/ny-film-rundtur-paa-reno-nords-sorteringsanlaeg

Onsdag var der botræning og cafeer.

Torsdag opdagede vi, at det er ved at blive efterår. På morgenturen var der overskyet og der begynder at falde blade ned fra træerne. Men det er nu ret spændende at følge med i gravearbejdet langs vores rute. Når vi kiggede ned i udgravningen kunne vi se, at det var fjernvarme, der blev renoveret. Et stykke rør er blevet fornyet, men det mangler at blive svejset sammen. Efter formiddagspausen arbejdede vi videre med vores affaldssortering. Vi øvede os først inde i klassen, og derefter gik vi udenfor og sorterede resten af vores affaldsposer. Vi har i hvert fald lært, at soretere i 10 forskellige kasser, kræver at man bliver god til at kende sit affald. Det må vi øve os i igen, så vi bliver rigtigt gode til det. Vi har lidt tid endnu, for det er først til 1. januar, at Vesthimmerlands Kommune skal soretere i 10 forskellige kategorier. Til frokost var der lækkre pizzaer og dejligt grønt til. Efter frokost var der fællessang og en var i praktik.

Fredag var der motion og svømning. Efter formiddagspausen var der ugebrevstime.

God weekend.