Ugebrev - Uge 37 - Hold B12-09-2022 - 15:35

Træskibe og shelterplads

Mandag var Løgstør Havn fyldt med gamle træsejlskibe og det ville vi ned og opleve. Lige efter morgensang pakkede vi trækvognen med formiddagsfrugt og -kaffe og gik afsted mod fjorden. Vi gik hele vejen fra Limfjordsmuseet langs kanalen til det yderste af havnen. Vi så nogle flotte skibe undervejs, der var et tysk skib som sejlede ud lige da vi gik forbi. Det sidste skib vi kom til hedder Loa og hører til i Aalborg, vi havde fået lov at komme ombord på skibet og se det. Skipper fortale os at skibet har været sunket ude ved Aggersundbroen for mange år siden. De blev så hævet op fra vandet og renoveret, så det blev så fint, som det er nu. Det var rigtig spændende at se skibet, vi kunne gå rundt og se det hele. De der havde lyst fik lov at gå ned under dækket og se kahytterne og kabyssen.

Efter frokost gik vi ud på shelterpladsen, der skulle nemlig ryddes op. Der er været en mand og fælde de træer vi satte krydser på i sidste uge. Han har også beskået en masse, så der lå en stak brænde og en stak grene. Vi gik i gang med at flække noget af brændet, lægge det i trillebøren og køre det over til brændeskuret, hvor det blev stablet, så det kan tørre. Vi klippede i grenene, så det var lettere at flytte og vi fik endnu mere brænde. De afklippede grene skulle slæbes et stykke og smides ind mellem træerne, så kan de blive til bolig for dyr og insekter inden de rådner og bliver til jord. Det blev rigtig knoklet og lige pludselig var vi færdige.

Tirsdag var alle lærer til møde så det var Caroline; Maren og Louise, der stod for undervisningen sammen med et par pædagoger. Efter morgengåturen og pause, så de film, det var Lille Per til søs. Efter frokost gik de i hallen, hvor de bowlede og spillede bold.

Onsdag var der botræning og cafeer.

Torsdag var det blevet tid til at træne ruten vi skal køre til cykelprøven i uge 41. Vi kender den heldigvis godt, for det er den samme rute, som vi går hver morgen, vi skal bare cykle den anden vej rundt. Eleverne blev delt op små hold og nu var det tid til at vise at vi har hørt efter og kan færselsreglerne, huske at se os for og give tegn. Alle elever var rigtig gode og fik øvet sig, flere fik kørt flere runder. Vi har heldigvis lidt flere uger at øve os i inden cykelprøven, så vi kan blive endnu bedre.

Vi nåede også lige forbi shelterpladsen, hvor der nu også er gravet ud til sandpude og fliser. I denne uge har vi sagt farvel til Ditte, som er flyttet på bostedet Hjertebo, det var lidt trist, men Ditte glædede sig rigtig meget til at bo det nye sted.

Fredag er alle personaler på kursus, så eleverne har weekend fra torsdag, så efter frokost begynde de at tage hjem.

God forlænget weekend.

Nyheder <