<

Ugebrev - uge 25 - Køkkenlinjen 20-06-2022 - 14:35

Det sørme.. Det sandt.. Det snart SOMMERFERIE :D 

Kære alle. 

 

Så kom vi til den... Sidste uge inden Limfjordsskolen går på sommerferie. Og hvilken uge vi har at se frem til :) 

Mandagens midtermodul gik med at kigge opskrift til i morgen, hvor vi skal lave flødeboller. Mums! Vi så en video med Liv Martine (hende som vandt Bagedysten i 2015), hvor hun viste os, hvor nemt det rent faktisk er at lave flødeboller. Eller dvs. Det så meget nemt ud. Så må vi se i morgen, hvordan det kommer til at gå. Vi vil lave en ganske almindelig flødebolle med mørk chokolade til.. Og hjemmelavede kiksebunde. Så derfor skulle vi også lige lave en sidste omgang indkøbsliste. Det var ikke meget vi skulle købe. Kun smør, æggehvider og chokolade. Resten havde vi rundt omkring i køkkenerne. 

Vi sluttede timen af med at få ryddet op i klassen og smidt de ting ud, som ikke skal gemmes til næste år. Vores kartoffel (som vi havde store forventninger til i marts måned) fik desværre ikke de bedste grobetingelser. Så spirerne har faktisk ikke vokset på den siden slutningen af maj. Til gengæld er spiren blevet helt mørk. Derfor 'satte vi den fri' og plantede den ude ved en busk foran klasselokalet. Så må vi se, om der er kartofler til skolen efter sommerferien :) 

Efter frokost gik turen til Fakta og tilbage i klassen slappede vi af inden skoledagen sluttede. 

 

 

Den store svendeprøve skulle stå tirsdag - den allersidste dag på køkkenlinjen. Først rappede vi Limfjordsskolerap til morgensang og hørte om Friluftlinjens spændende studietur, inden vi gik morgenrunden og nød den dejlige sommerluft. 

Efter formiddagspausen gik vi i gruppe 1`s køkken og tog forklæderne på....

Der blev først lavet en slags dej med smør, mel og lidt vand. Den blev rullet ud og udstukket med æggebægre. De passede nemlig lige i størrelsen med en flødebollebund. I mens de bagte vejede og målte vi alle ingredienserne af til skummet, der skulle piskes lææææænge. 

Chokoladen blev tempereret i bedste bagedyststil, og så var vi klar til at bygge flødebollerne op med bund, sprøjtet skum og til sidst SKULLE de have været dyppet i chokoladen, meeeeen skummet faldt hele tiden af, så vi blev nødt til at lave en plan B. Istedet blev chokoladen fordelt med skeer og gafler. Det gik lidt ud over udtrykket, men smagen fejlede ingenting. Julie og Josephine gik hele skolen rundt og delte ud til alle for at ønske god sommer fra køkkenlinjen. De andre elever blev SÅ glade - FEDT. Til slut blev køkkenkørekortet delt ud, og det var så velfortjent...

Nu glæder vi os til at ønske alle en god sommer efter vandkamp, festaften torsdag og dimission fredag...

 

<