Ugebrev - uge 2 - Friluftslinjen11-01-2022 - 14:39

På bæversafari

Mandag: Vi fortsætter med Bæver-temaet i denne uge og i dag skulle vi bygge en dæmning, ligesom bæveren gør. Joachim og Andreas hjalp Anne med at save grene ned mens resten af holdet var på morgenrunden.

Efter formiddagspausen så vi et par film om bævere og snakkede lidt om det vi havde lært i sidste uge. Så var det tid til at gå ud og klippe og save grene i stykker, så de passede til at bygge dæmning af. Vi brugte save, ørnenæb og grensakse. Det krævede nogle krafter men friluftsfolk er heldigvis rigtig stærke. Vi sorterede grenene i tre bunker efter tykkelse, så var det klar til at bygge med.

Efter frokost gravede vi en rende på en lille skråning - det var vores å, som dæmningen skulle bygge i. Vi startede med at stikke tykke grene ned på kryds og tværs og så de lidt tyndere. Tilsidst tætnede vi det hele med klistrede blade. Da vi mente den var tæt hentede vi vand og hældte det i - og det holdt. Vi er åbentbart nogle gode bævere!!!!

Tirsdag tog friluftslinjen på bæversafari i den vilde himmerlandske natur. Efter morgensang blev alle klar til at tage afsted på tur. Vi kørte til sidst ud af små markveje. Det var en spændende oplevelse. Derfra måtte vi gå det sidste stykke ned til åen - hvor bæveren bor. Her var der bakker som vi både skulle op og ned af. Vi opdagede nogle spændende dyrespor, det var sikkert rådyr og grævling. mens vi gik videre var derpludslig en den opdagede 3 rådyr løber afsted på marken. Hurtigt frem med kameraet, og vi nåede lige at optage de tre rådyr på video. nede ved åen lige foran os var vi mega heldige, at her havde bæveren været denne nat og den havde gnavet og væltet et ret stort træ. Fra dette sted ved åen kunne vi se hen til den gamle dæmning. Denne dæmning blev første gang set i 2014! Vi gik videre gennem skov og krat hen til den nye dæmning. Det var mega sejt at finde vej hen til bæverens nye dæmning. Her så vi så et endnnu større træ, som bæverfamilien havde væltet. Vi målte træets diameter, der hvor bæveren havde valgt at gnave det rundt, så det knækkede og var væltet. Diameteren var 50 cm. - VOW - Nu var klokken ved at være mange og vi skulle nå hjem til frokost, derfor vendte vi næsen tilbage mod bilerne. Der var dog to hurtigløbere, der smuttede lidt længere hen langs åen for at opdage bæver-boet. Vi var heldige at finde det. Det var lavet af en kæmpe bunke tykke grene, og udenfor lå der et par helt friskgnavede grene. Det blev vi enige om måtte være rester  fra bæveresn aftensmad.

Tilbage ved bilerne hoppede vi hurtigt ind, og turen gik hen over de "sjove" markveje. De var så sjove, at vi kom til at sidde fast med den ene bil. Men det var jo intet problem. Vi hjalp jo hinanden med et lille skub.  Det var nogle seje elever vi havde med på bæversagari. Vi havde en rigtig god tur.

Efter frokost kunne vi nyde nogle bævervideoer og vi gik kort udenfor og afprøvede igen om vores egen dæmning stadig kunne holde vand. - Og det kunne den selvfølgelig. {#emotions_dlg.smile}

Quiz spørgsmål:

Er bæveren Danmarks største gnaver?

Eller er bæveren Europas største gnaver?

Onsdag var der botræning og cafeer.

Torsdag arbejdede eleverne med deres individuelle faglige mål.

Fredag var vi i svømmehallen og gymnastiksalen fra morgenstunden. Efter formiddagspausen var der forskellige aktiviteter i grupperne, da noget af personalet er på førstehjælpskursus.

God Weekend.