Ugebrev - Uge 2 - Kunst- og samfundslinjen14-01-2022 - 10:13

Tropiske sommerfugle og fugle fylder klassen . . :-)

Eleverne skal i praktik!

Kære Forældre.

På Kunst-og samfundslinjen arbejder vi videre med emnet om regnskoven.

Mandag var Helena, vores volontør, tilbage efter juleferien i Spanien - det var dejligt at se hende igen:-)

Efter morgensamling snakkede vi om hvilke kreative projekter vi skal i gang med. Vi forsætter med at tegne og male dyrene fra regnskoven.

Samtidig starter vi på et lille glaskursus, hvor eleverne skal lære at benytte værktøj og teknink til fremstilling af glaskunst.

Annemette viste billeder og fortalte om hvorledes værktøjet benyttes. Eleverne gik i gang med at tegne en fugl/sommerfugl, som de skal fremstille i glas. Det er meget spændende og tirsdag forventer vi at komme rigtig i gang!

Over middag var der motion på skemaet. Nogle elever ønskede at cykle en tur, trods vintervejret. og resten gik en frisk tur. Tilbage i klassen arbejdede vi lidt videre med med tegning.

Tirsdag kom alle i gang med deres første glasprojekt. Det var rigtig spændende først at skære og klippe det farvede glas i små stykker og bagefter begyndte eleverne at "farvelægge" deres sommerfugl/fugl med glas. Der var stor koncentration og det er spændende, hvordan det udvikler sig. Alle synes godt om opstarten og fik ret hurtig fornemmelse for teknikken.

Vi fik også hørt Ultra Nyt for første gang i år - og fik både Rusland, Hviderusland og Ukraine placeret på verdenskortet. Igen snakke vi om, at vi lever i et "smørhul" i lille Danmark, hvor der hverken er krig eller naturkatastrofer, og det er vi lykkelige for!

Onsdag var der botræning i grupperne og torsdag faglig dag, hvor der bliver arbejdet med forskellige ting på holdende. Emma og Rebecca har arbejdet hårdt med den første bog om Volumen- og måleenheder. I næste uge skal de unge mennesker i gang med at benytte deres viden i praksis i køkkenet . . det bliver spændende!!

Fredag var de fleste elever til svømning, hvor vi starter med vandgymnastik og herefter svømmer vi baner. Denne og næste fredag er pædagoger og lærere på Førstehjælpskursus, derfor foregår undervisningen i grupperne fra kl.10.30.-12.00

PRAKTIK: Nanna H. har fået en ny tjans - hun tager sig af at laver "Kaffe-Frugt vognen" klar til skolen til 10-pausen mandag, tirsdag og torsdag. Og i næste uge skal Sif i praktik i det store køkken hos Heidi. I uge 4 og 5 er det henholdsvis Nikolaj og Nannas tur til praktik i køkkenet. Vi håber, det bliver spændende og lærerigt for dem alle.

I ønskes en rigtig god weekend fra Kunst og samfundslinjen.

Nyheder <