Ugebrev - uge 5 - gruppe 401-02-2019 - 10:53

En uge med frost og kulde . . .men heldigvis varme indenfor :-) Gruppe 4 arbejder med indkøb og madlavning :-)

Kære Forældre.

SKOLE:

I denne uge har eleverne kun været på linjer i mandags.

Fra tirsdag -fredag var der undervisning i gruppen.

Kunst- og samfundslinjenarbejdede med opgaver relateret til vores besøg på ARoS museum i sidste uge. På ARoS havde vi iagttaget mange interessante kunstværker og nu skulle vi kigge lidt nærmere på værkerne herhjemme i klassen. Et af billederne var et maleri fra slutningen af 1800-tallet, som forestillede Udvandringen til Amerika. Vi snakkede meget om, hvorfor hver 10.dansker forlod Danmark i håb om at skabe sig en bedre tilværelse i USA.

Over middag forberedte vi eleverne på, at vi i næste uge får besøg at Lars fra Løgstør Politi. Vi skal snakke med Lars om kriminalitet og hvad årsagen kan være til at nogle ender i kriminalitet.

Musiklinjen:

• Vi fortsatte vores Disney-emne og arbejdede i små grupper med hver vores Disney historie og film - Hver gruppe laver en Power-Point med med billeder, musikvideo og tekst.

• Startsangen og 2 sange fra sang/dansemappen. Mille fik lov til at vælge, da det er sidste dag for hende på musiklinjen.

• Skulle have set ”Løvernes konge” men elektronikken svigtede, så vi så i stedet Disney-filmen ”Pocahontas”.

Friluftslinjen:

• Vi nød snevejret mandag og tog os tid til sneboldkamp/leg på morgengåturen.

• Vi arbejdede videre med vores genbrugsprojekter, og nogle er allerede gået i gang med deres projekt nummer 2.

Tirsdag var det Hannas 20 års fødselsdag - KÆMPE TILLYKKE til hende :-)

Vi havde planlagt, at denne dag skulle vi lave mad. Hanna havde lyst til at lave Chili con Carne til hele gruppen og de andre elever foreslog, at vi skulle lave dessert. Vi startede dagen med at handle ind i Fakta. Herefter gik Liina, Caroline og Olivia i gr.3 køkken, hvor de skulle bage pandekager til desserten. Hanna, Maja, Annika, Josefine og Annemette gik i gruppe 4, hvor Hanna og Maja lavede Chili con Carne, Annika og Josefine skar frugt ud til desserten, dækkede bord og lavede fine flag, både danske og islandske, til bordpynt. Til middag samledes vi alle til en lækker fødselsdagsmiddag. Over middag gik vi i skole og arbejdede med faglige opgaver indtil kl. 14.30.

Onsdag: Der var kor og motion fra morgenstunden. Herefter arbejdede gr.4 med faglige opgaver. Over middag var der fys og resten af holdet arbejdede med social træning Dig, Mig og Fællesskabet

Torsdag havde gr.4 Boundervisning. Dagens opgave handlede om indkøb og regnskab. Pigerne skrev indkøbslister til den middagsret, som de ønsker at fremstille. De blev præsenteret for Tilbudsavisen.dk, hvor de skulle finde priser på varene. Herefter snakkede vi om hvad det kostede at lave de forskellige retter til 4 personer og sammenlignede med prisen for 4 frankse hotdogs, som alle vidste kostede 20 kr. De viste sig, at det er både sundere og billigere at lave mad selv. Over middag var vi i gruppe 4, hvor der blev gjort rent på badeværelser, støvsuget, ordnet vasketøj, gjort køleskab rent og pudset vinduer.

Fredag var sidste svømmetræning inde stævnet på tirsdag. Alle svømmerne glæder sig. Annika og Caroline tager med som "heppekor"

Vi ønsker jer alle en rigtig god weekend

Mange hilsener fra Gr. 4