Ugebrev - uge 4 - Gruppe 325-01-2019 - 09:30

Winter is comming...

Kære læsere

Vi har en god og kold uge. Majken (lærer) er heldigvis kommet tilbage og skal være med gruppe 3 onsdag og fredag.

Køkkenlinje:

Hold 1 (Marius, Ditte, Maria, Simon & Tilde) arbejdede med hvad gær gør i en dej. Vi lavede et forsøg med 3 deje. Alle indeholdt vand, gær og mel, men 1 indeholdt også sukker, mens 1 indeholdt også salt. Vi havde fundet ud af, at dejen med salt skulle hæve mindst, men den hævede mest. Mærkeligt. Vi målte dejene 2 gange inden bagning og 1 gang efter.

Tirsdag arbejdede hold 1 og Pelle videre med gærdeje. Vi kværnede selv korn til mel og sigtede det med en stor si. Vi lavede en rigtig lækker dej til boller, som vi spiste over middag. Mens vi arbejdede tog vi billeder, så vi kan lave en fotoopskrift af det senere.

Hold 2 (Bastian, Oliver P., og Niels) Mandag lavede vi lasagne igen ud fra vores opskrift, som vi har lavet sammen med billeder. Vi bliver bedre og bedre til at lave retten og til sidste kan vi måske lave den uden at se på opskriften. Over middag så vi Ultra sorte kageshow, hvor de skal bage i mørket. Tirsdag var vi i storkøkkenet, hvor vi skulle lave koldskål til alle eleverne. Efter frokost var vi ude og gå hvorefter det andet hold havde bagt boller, som vi var så heldig at blive budt på.

Friluftlinjen:

I denne uge har vi arbejdet videre med vores genbrugsprojekter. Alle eleverne er meget optagede af deres arbejde, og fantasien får frit løb.

Derudover har vi været på gåtur, cyklet, lavet motion og øvelser i gymnastiksalen, spillet diverse spil i klassen og set dokumentarer omkring børns forskellige levevilkår rundt om i verden.

Endnu en god og alsidig uge på Friluftslinjen.

Musiklinjen:

Vi havde en gæstelærer på besøg som hedder Dorthe. Sammen med hende lavede vi forskellige musik og drama aktiviteter. Vi havde også besøg af Ida i brobygning, som flytter herop d.1 februar. Vi har også sunget nogle sange.

Kunst og samfundslinjen:

Vi har været på AROS kunstmuseum i Aarhus.

Onsdag var der kor for dem der går til det. Og resten gik en tur. Bagefter arbejdede vi med ansigtsudtryk og følelser.

Torsdag var nogle af os ude og ride på Vilsted Søgaard. Det var bare SÅ dejligt og hestene var så søde og rolige. Reste lavede bo-træning hjemme.

Fredag var nogle til svømning og nogle til idræt.

Rigtig god weekend til alle fra Gruppe 3.