Ugebrev - uge 4 - Gruppe 121-01-2019 - 10:19

Ugebrev - uge 4 - Gruppe 1

Kære Forældre og andre nysgerrige læsere

Mandag og tirsdag var der fuld gang i linjerne

Køkkenlinje: Hold 1 (Marius, Ditte, Maria, Simon & Tilde) arbejdede med hvad gær gør i en dej. Vi lavede et forsøg med 3 deje. Alle indeholdt vand, gær og mel, men 1 indeholdt også sukker, mens 1 indeholdt også salt. Vi havde fundet ud af, at dejen med salt skulle hæve mindst, men den hævede mest. Mærkeligt. Vi målte dejene 2 gange inden bagning og 1 gang efter. Tirsdag arbejdede hold 1 og Pelle videre med gærdeje. Vi kværnede selv korn til mel og sigtede det med en stor si. Vi lavede en rigtig lækker dej til boller, som vi spiste over middag. Mens vi arbejdede tog vi billeder, så vi kan lave en fotoopskrift af det senere.

Køkkenlinje: Hold 2 (Bastian, Oliver P., og Niels) Mandag lavede vi lasagne igen ud fra vores opskrift, som vi har lavet sammen med billeder. Vi bliver bedre og bedre til at lave retten og til sidste kan vi måske lave den uden at se på opskriften. Over middag så vi Ultra sorte kageshow, hvor de skal bage i mørket. Tirsdag var vi i storkøkkenet, hvor vi skulle lave koldskål til alle eleverne. Efter frokost var vi ude og gå hvorefter det andet hold havde bagt boller, som vi var så heldig at blive budt på.

Friluftlinjen: I denne uge har vi arbejdet videre med vores genbrugsprojekter. Alle eleverne er meget optagede af deres arbejde, og fantasien får frit løb. Derudover har vi været på gåtur, cyklet, lavet motion og øvelser i gymnastiksalen, spillet diverse spil i klassen og set dokumentarer omkring børns forskellige levevilkår rundt om i verden. Endnu en god og alsidig uge på Friluftslinjen.

Musiklinjen: Vi havde besøg af Dorthe Alstrøm, som underviste os i innovation.

Kunst og samfund: Mandag forsatte vi med vores collager. Tirsdag var vi på Aros museum i Aarhus, hvor vi så på billeder og malerier. Vi så også voksfiguren Boy. Den var kæmpe stor.

Onsdag: Vi havde faglige opgaver. Nogle af os var ude og løbe - det var hårdt og koldt, men vi fik hurtig varmen. Andre var i gymnastiksalen, hvor vi spillede barsketball.

Torsdag: Simon, Oliver L., David, Thomas og kasper havde botræning. Oliver P., Martin, Marius og Anton havde boundervisning, hvor vi arbejdede videre med vores ADL bøger.

Fredag: Vi har været til svømning, hvor vi trænede til svømmestævnet. Vi sluttede dagen af med at lave ugebrev og snakke om vores biograftur på tirsdag, hvor vi skal ind og se Nabospionen.

Lærer Thomas, Camilla og Mette er tilbage i næste uge.

God weekend ønskes I alle fra os i Gruppe 1